Zosterops pallidus Cape valkosilmä (myös: vaalea valkosilmä)

Kirjailija: Meghan Miller

Maantieteellinen alue

Cape valkoiset silmät (Zosterops pallidus) ylläpitävät kaikkien kulkureittien suurinta leviämiskykyä. Vaikka niitä esiintyy pääasiassa Etelä-Afrikan savannissa ja esikaupunkipuutarhoissa, niitä esiintyy koko vanhan maailman tropiikissa, johon kuuluvat: Afrikka, Aasia ja Australia. Maahanmuuttoaaltoja on esiintynyt Intian valtameren lounaissaarilla, kuten: Mascarenes, Komorit, Seychellit ja Aldabras.

On olemassa kuusi alalajia, jotka vaihtelevat pääasiassa maantieteellisessä sijainnissa. (Z s. suuntasi) asuu Lounais-Mosambikissa Itä-Kap-provinssiin. (Z s. caniviridis) vaihtelee Itä-Botswanasta Luoteis-provinssiin ja Limpopon maakuntaan. (Z. s. Atmoria) asuu Itä-Kapin sisämaasta Free State -maakuntaan ja Lesothoon. (Z s. oapensis) asuu Länsi-Kapin maakunnassa. (Z s. kalpea) vaihtelee Etelä-Namibiasta Luoteis-provinssiin ja Pohjois-Kap-provinssiin. (Z. s. sundevalli) asuu Pohjois-Kapin maakunnan eteläosissa.(; Cody, 1983; Craig, 1990; Warren et ai., 2006)

  • Biogeografiset alueet
  • palearktinen
    • syntyperäinen
  • etiopialainen
    • syntyperäinen
  • australialainen
    • otettu käyttöön
  • Intian valtameri
    • syntyperäinen

Elinympäristö

Cape white-eyes on levinnyt monille eri ilmastoalueille Etelä-Afrikasta saarille Intian valtameren lounaisosassa. He suosivat puolikuivia alueita, joilla on erilaisia ​​kasvillisuutta, kuten esikaupunkipuutarhoja, ikivihreitä metsiä ja pensasmetsiä. Vuotuinen sademäärä näillä puolikuivilla alueilla vaihtelee noin 550 mm: n vähimmäislämpötilan ollessa talvella -4 ˚C. Niitä esiintyy jopa 9600 metrin korkeudessa.(Craig, 1990; Hully, et ai., 2004; Martin, et ai., 2007)



  • Elinympäristöalueet
  • leuto
  • trooppinen
  • maanpäällinen
  • Maanpäälliset biomit
  • savanni tai nurmi
  • metsä
  • pensaikkametsää
  • Muut elinympäristön ominaisuudet
  • esikaupunki
  • Alueen korkeus
    merenpinta 9600 metriin
    31496,06 jalkaan

Fyysinen kuvaus

Kapen valkoiset silmät ovat pieniä kulkuväyliä, joiden pituus on enintään 12 cm ja paino noin 9,15 g. Näillä linnuilla on pyöristetyt siivet, joiden siipien kärkiväli on 7 cm. Kapen valkoisten silmien höyhenpeite on vihertävän keltaista vartalon yläosissa harmaalla yläselällä, kun taas kurkku on kirkkaan keltainen. Heidän vatsa on yleensä persikanvärinen ja erottavin piirre on valkoinen rengas heidän silmänsä ympärillä. He eivät käy läpi kausiluonteista höyhenpeitteen väriä. Näillä linnuilla on mustat, lyhyet kaarevat nokat, jotka auttavat keräämään mettä. Jalat ovat joko harmaita ruskeita tai vaaleanpunaisia ​​iästä riippuen. Vanhemmat linnut ja poikaset säilyttävät vaaleanpunaisen sävyn, kun taas ensimmäisinä vuosina ne ovat harmahtavan ruskeita. Kapen valkoiset silmät ovat seksuaalisesti yksimielisiä.


afrikkalainen kynsi sammakko mies tai nainen

Joillakin alalajilla on höyheneroja, pääasiassa rinnan ja vatsan värissä. (Z s. suuntasi) ja (Z s. caniviridis) on vihertävän keltainen rinta ja vatsa, kun taas (Z. s. Atmoria) ja (Z s. oapensis) on harmaa. (Z s. kalpea) ja (Z. s. sundevalli) on vaaleankeltainen vatsa, jossa on persikanväriset reunat.(; Cody, 1983; Hully, et ai., 2004)

  • Muut fyysiset ominaisuudet
  • endoterminen
  • homoioterminen
  • kahdenvälinen symmetria
  • Seksuaalinen dimorfismi
  • sukupuolet
  • Keskimääräinen massa
    9,15 g
    0,32 oz
  • Keskipituus
    12 cm
    4.72 tuumaa
  • Keskimääräinen siipien kärkiväli
    7 cm
    2,76 tuumaa

Jäljentäminen

Kap-valkosilmien perämäärän valinta ja lisääntymistoiminta ei ole hyvin tunnettua muutamien havaintojen vuoksi. Kun pesimäkausi alkaa marraskuussa tai joulukuussa, urokset esittävät hienosti äänekkäitä kappaleita noin 20 minuutin ajan aamunkoiton jälkeen ja myöhään illalla. Heidän warbles ovat samanlaisia ​​eri alalajeissa, ja ne voivat myös suorittaa pehmeämmän marmorin naaraspuolisen houkuttelemiseksi. Molemmat sukupuolet tuottavat myös pitkäkestoisen valituspuhelun, jota seuraavat lyhyemmät puhelut. Näiden puhelujen aikana miehet näyttävät myös ilmaseinän vaakasuorista siipien värähtely- ja pesänrakennusliikkeistä. Kapen valkoiset silmät muodostavat elinikäisiä yksiavioisia pareja, ja ne voivat muodostaa pareja jo kuukauden ikäisinä.(Hully, et ai., 2004; Martin, et ai., 2007; Wellmann ja Downs, 2009)

  • Astutusjärjestelmä
  • yksiavioinen

Niiden pesimäkausi voi kestää kuusi kuukautta ja yleensä syyskuusta joulukuuhun. Sekä miehet että naiset auttavat rakentamaan kupin muotoisen pesän 5-9 päivän aikana. Pesä on rakennettu vanhan miehen partasta (Usnea barbata), kuivia ruohoja, juureksia ja muuta sellaista kasvillisuutta, jota kaikki hämähäkinverkot pitävät yhdessä. Tähän pesään munitaan 2–4 vaaleansinistä munaa. Cape valkosilmäisillä linnuilla on yksi lyhyimmistä itämisaikoista, jotka vaihtelevat 11-12 päivän välillä. Siipikarjat painavat aluksi 2 g. On myös tärkeää huomata, että sekä naiset että miehet poikaset ja ruokkivat nuoria. Kun poikaset kuoriutuvat, he lähtevät pesästä arviolta 12–13 päivän kuluttua ja pysyvät lähellä noin kolmen viikon pituisen pojan aikana. Näiden kolmen viikon aikana vanhemmat ruokkivat edelleen aloittelevia hedelmiä. Vaikka nuoret valmistautuvat lähtemään, toinen kytkin hankitaan yleensä eri pesäkohdasta.(Hully et ai., 2004; Wellmann ja Downs, 2009)

  • Tärkeimmät lisääntymisominaisuudet
  • iteroparous
  • kausittainen jalostus
  • gonokhorinen / gonokhoristinen / kaksoset (sukupuolet erillään)
  • partenogeeninen
  • seksuaalinen
  • lannoitus
  • munakas
  • Kasvatusväli
    Vanhempi Cape-valkosilmäpari voi asettaa jopa viisi kytkintä lisääntymiskauden aikana, jolloin ensimmäisen vuoden pari ei voi lisääntyä ollenkaan.
  • Lisääntymisaika
    Siitoskausi tapahtuu syyskuun ja joulukuun välisenä aikana.
  • Kananmunia vuodessa
    2 - 4
  • Alueen aika kuoriutumiseen
    10-12 päivää
  • Keskimääräinen kuoriutumisaika
    11-12 päivää
  • Keskimääräinen pakenemisikä
    12-13 päivää
  • Keskimääräinen itsenäistymisaika
    5 viikkoa
  • Keski-ikä sukupuoli- tai lisääntymiskypsyydessä (nainen)
    1 kuukautta
  • Keski-ikä sukupuolikypsyydessä (mies)
    1 kuukautta

Cape white-eyes panosti melko vähän investointeja nuorten hoitamiseen. Sekä miehet että naiset osallistuvat kuppipesän rakentamiseen. Poikaset ovat syntyneet puutteellisina ja avuttomina, ja he luottavat molempiin vanhempiin hauduttaakseen, ruokkiakseen ja suojellakseen heitä. Molemmat vanhemmat harjoittavat tarkkaavaisia ​​nuorten ja toistensa koko näytön. Kun nuoret kuoriutuvat, vanhempien on löydettävä hyönteisiä ja myöhemmin hedelmiä ruokkiakseen niitä. Jalostuspari aloittaa usein toisen kytkimen samalla kun se pyrkii edelleen ensimmäisen poikiin.(Craig, 1990; Hully, et ai., 2004; Warren, et ai., 2006)

  • Vanhempien sijoitus
  • altricial
  • miesten vanhempien hoito
  • naisten vanhempien hoito
  • esilannoitus
    • provisiointi
    • suojaava
      • Nainen
  • esikuoriutuminen / syntymä
    • provisiointi
      • Uros
      • Nainen
    • suojaava
      • Uros
      • Nainen
  • ennen vieroitusta / poikasia
    • provisiointi
      • Uros
      • Nainen
    • suojaava
      • Uros
      • Nainen
  • ennen itsenäisyyttä
    • provisiointi
      • Uros
      • Nainen
    • suojaava
      • Uros
      • Nainen
  • itsenäisyyden jälkeinen yhdistys vanhempien kanssa

Elinikä / pitkäikäisyys

Kapen valkoisten silmien odotetaan elävän keskimäärin 8 vuotta luonnossa. Vankeudessa pidettyjen lintujen odotetaan elävän 10 vuotta. Tämä lyhyt elinikä korreloi todennäköisesti nopean lisääntymisnopeuden kanssa.

  • Elinikä
    Tila: villi
    9,2 (korkea) vuotta
  • Keskimääräinen elinikä
    Tila: villi
    7,8 vuotta
  • Elinikä
    Tila: vankeus
    10 (korkea) vuotta
  • Keskimääräinen elinikä
    Tila: villi
    8 vuotta

Käyttäytyminen

Kapen valkoiset silmät ovat päivittäin ja tunnetaan erittäin sosiaalisista ja usein toistuvista, kovista äänistä. Kapen valkoisia silmiä nähdään harvoin yksin, ja niiden mukana on enimmäkseen perämies tai suuri parvi. Parven itse voidaan nähdä hudding yhdessä lämmön ja mukavuuden, uiminen, lepo ja ruokinta yhdessä. Tiukkojen siteiden luomiseksi henkilöt osallistuvat usein jälkeläistensä, kavereidensa, sisarustensa ja mahdollisten kavereidensa uusintaseurantaan. Toinen keskeinen käyttäytyminen on siipien lepatus ja laskujen kolkuttelu, jotka osoittavat aggressiota, joka puolestaan ​​saa aikaan määräävän aseman. Nämä hallitsevuushierarkiat vaikuttavat perämiesvalintaan. Jotkut valkosilmälajit muuttavat ja muuttavat höyheniä talvella, mutta Cape-valkosilmät eivät.(Craig, 1990; Wellmann ja Downs, 2009)

  • Avainkäyttäytyminen
  • arboreaalinen
  • lentää
  • päivittäinen
  • liikkuvuus
  • nomadinen
  • istuva
  • Sosiaalinen
  • hallitsevuushierarkiat

Home Range

Alueen kokoa ei tällä hetkellä tunneta Cape White-silmille.(Warren et ai., 2006)

Viestintä ja käsitys

Kapen valkoiset silmät kommunikoivat usein äänekkäästi ja tunnetaan meluisista kokoontumisistaan. He tuottavat kovia kontaktipuheluja, jotka sisältävät laskevia nuotteja. Usein nämä puhelut kuvataan muistiviitteellä ”tirri-you, tirri-you, tirri-you” tai “ti-you, ti-you, ti-you”. Vain miespuoliset Cape-valkosilmät laulavat. Nämä laulut jäljittelevät enimmäkseen muiden alueen lintujen lauluja. Kapen valkoiset silmät käyttävät myös nokan taputtamista ja väriseviä siipiä pelotellakseen muita lintuja ja viestimään sijoitusvalvontahierarkiassa. Aikuiset myös allopreenaa jälkeläisiä tai kavereita siteiden vahvistamiseksi. Kuten kaikki linnut, Cape-valkosilmät havaitsevat ympäristönsä visuaalisten, tunto-, kuulo- ja kemiallisten ärsykkeiden kautta.(Cody, 1983; Hully, et ai., 2004)

  • Viestintäkanavat
  • visuaalinen
  • tuntoherkkä
  • akustinen
  • Muut viestintätilat
  • matkiminen
  • Havaintokanavat
  • visuaalinen
  • tuntoherkkä
  • akustinen
  • kemiallinen

Ruokatottumukset

Cape valkosilmät tiedetään syövän hyönteisiä, hedelmiä, mettä ja siemeniä. Hyönteisiä, joihin he joutuvat, ovat hyönteisten toukat, kärpäset, heinäsirkat, tuhatjalkaiset, hämähäkit ja kovakuoriaiset. Tärkeä katsaus näiden lintujen ruokavalioon ovat kirvot helposti sulavan ruoansulatuksen ja ravintoarvon vuoksi. He kuluttavat nektaria Australian pulloharjoista (Calistemon rigidus) ja muita kasveja käyttämällä niiden erikoistunutta harjaspäätä. Cape valkosilmät kuluttavat myös siemeniä ja niistä on viime aikoina tullut usein ruokintalintuja.(Kopio, 2004)

  • Ensisijainen ruokavalio
  • lihansyöjä
    • hyönteissyöjä
  • Eläinruoat
  • ötökät
  • maanpäälliset ei-hyönteiset niveljalkaiset
  • Kasviruoat
  • siemenet, jyvät ja pähkinät
  • hedelmiä
  • mettä

Saalistaminen

Cape white-eyes on tiedetty saalistavan käki haukat ( Aviceda cuculoides ), tavalliset fiscals (Lanios collaris) ja haarukkahäntäiset drongit ( Dicrurus adsimilis ). Kotikissat ovat myös Cape White-silmien saalistajia. Jotkut heidän hankkimastaan ​​saalistajan vastaisista mukautuksista ovat naamiointi, äänet ja parven edut. Heidän höyhenensä vehreys antaa heille mahdollisuuden sulautua helposti elinympäristöönsä ja kun vaara on lähellä, annetaan varoituksia.(Craig, 1990)

  • Petoeläinten vastaiset mukautukset
  • salaperäinen
  • Tunnetut saalistajat
    • Käki haukat ( Aviceda cuculoides )
    • Yleiset fikalit (Lanios collaris)
    • Haarukan hännät ( Dicrurus adsimilis )

Ekosysteemiroolit

Kapen valkoiset silmät toimivat saalina suuremmille saalistajille, kuten käki-haukat ( Aviceda cuculoides ), tavalliset fiscals (Lanios collaris) ja haarukkahäntäiset drongit ( Dicrurus adsimilis ). Kotikissat vähentävät myös huomattavasti Cape-valkosilmien määrää. Cape valkoiset silmät saalistavat erilaisia ​​hyönteisiä, hedelmiä, mettä ja siemeniä. Kuluttaessaan siemeniä ja mettä nämä linnut ovat todennäköisesti tärkeitä pölyttäjiä ja siementen levittäjiä paikallisille kasvilajeille. Cape valkoiset silmät osallistuvat myös käyttäytymiseen, joka tunnetaan nimellä 'anting'. Linnut antavat muurahaisille ryömiä höyhenensä sisällä ja ruokkivat bakteereja. Tätä pidetään keskinäisenä kumppanuutena, koska muurahaiset saavat ruokaa ja Cape-valkosilmät eivät syö niitä, jotka ovat olleet höyhenillä.(Craig, 1990; Kopio, 2004)

  • Ekosysteemivaikutukset
  • levittää siemeniä
  • pölyttää
Mutualistiset lajit
  • Keskinäiset muurahaiset ( Anoplolepiksen vartiointi )

Taloudellinen merkitys ihmisille: positiivinen

Kapen valkoiset silmät ovat hyvin äänekkäitä laululintuja, minkä seurauksena ihmiset ovat usein häkissä ja pitäneet lemmikkeinä. Cape valkosilmät kuluttavat myös paljon kirvoja ja muita tuholaisia, joita esiintyy enimmäkseen maatilojen ja puutarhakasvien ympärillä. Tämä ekosysteemitoiminto auttaa säilyttämään viljelykasvit ja puutarhat, jolloin ihmiset voivat tuottaa terveellisempää kasvillisuutta.(Allan et ai., 1996)

  • Positiiviset vaikutukset
  • lemmikkikauppa
  • hallitsee tuholaisten populaatiota

Taloudellinen merkitys ihmisille: Negatiivinen

Vaikka Cape-valkosilmillä ei ole todellisia tunnettuja haitallisia vaikutuksia ihmisiin, ne kuitenkin aiheuttavat ongelman yhdellä alueella. Kapen valkoiset silmät ovat yleensä haittaa viinitarhoissa ja hedelmätarhoissa Etelä-Afrikassa ja Australiassa niiden suuren määrän ja hedelmien kulutuksen vuoksi.(Cody, 1983; Craig, 1990)

  • Negatiiviset vaikutukset
  • satotuhooja

Suojelun tila

Cape white-silmät eivät ole uhattuna, mutta muut valkoisten silmien lajit ovat vaarassa. Monet pienillä eristyneillä saarilla asuvat lajit kärsivät elinympäristön menetyksestä, uusien saalistajien lisääntymisestä ja usein voimakkaista myrskyistä. IUCN: n punaisessa luettelossa todetaan, että Cape White-silmät ovat vähiten huolestuttavia, mutta viimeaikainen populaation väheneminen saattaa saada lajin arvioitavaksi tulevaisuudessa.(Allan et ai., 1996; Warren et ai., 2006)

Avustajat

Meghan Miller (tekijä), Pohjois-Michiganin yliopisto, Alec Lindsay (toimittaja), Pohjois-Michiganin yliopisto, Rachelle Sterling (toimittaja), Special Projects.

Suosittu Eläimet

Lue Gazella bennettii (intialainen gaselli) eläinagentteista

Lue Branta leucopsiksesta (parran hanhi) eläinlääkeaineista

Lue Phascogale tapoatafasta (harjahäntäinen phascogale) eläinagenttien kautta

Lue Lagostrophus fasciatusista (jänis-jänis-wallaby) Animal Agents -sivustolta

Lue Mystacina robusta (Uusi-Seelanti lyhythäntäinen lepakko) Animal Agents -sivustolta

Lue aiheesta Oreamnos americanus (vuorivuohi) Animal Agents -sivustolta