Mauritiuksen hautakivi

Kirjoittanut Chris Francis

Maantieteellinen alue

Mauritiuksen hautakepit (Taphozous mauritianus) esiintyy laajasti Afrikan keski- ja eteläosissa sekä useilla offshore-saarilla. Yksilöitä on myös kirjattu Madagaskarin ja Bourbonin saarille sekä kourallinen saaria Intian valtamerelle.(Dengis, 1996)

  • Biogeografiset alueet
  • etiopialainen
    • syntyperäinen

Elinympäristö

Vaikka niitä esiintyy yleensä kosteissa, avoimissa elinympäristöissä,T. mauritianuslöytyy myös savanni-alueilta Saharan eteläpuolella, joissa sademäärä on vähintään 500 mm vuodessa. KirjatT. mauritianusalueilla, joilla on vähemmän sateita, ovat yleensä lähellä suoja ja jokia. Nämä lepakot saattavat olla riippuvaisia ​​avoimesta vedestä metsästyksessä.(Dengis, 1996; Fenton et ai., 1980; Skinner ja Chimimba, 2005)

  • Elinympäristöalueet
  • trooppinen
  • maanpäällinen
  • Maanpäälliset biomit
  • savanni tai nurmi
  • metsä
  • sademetsä
  • Kosteikot
  • suolla
  • Muut elinympäristön ominaisuudet
  • rantaviivaa

Fyysinen kuvaus

Mauritiuksen hautajaiset lepakot eroavat muista lepakoista täysin valkoisella vatsanpinnalla yhdistettynä harmaaseen selkäpeltiin. Heillä on tyylikäs, lyhyt tukka. Niiden siivet ovat pitkiä ja kapeita, yleensä vaalean, pergamentin kaltaisen värin ja kiinnittyneet nilkkaan. Siiven pitkä, kapea kärki lyhenee jonkin verran helpottamaan ryömimistä siipien ollessa taitettuina. Korvat ovat pystyssä, kolmion muotoiset, pyöristetyt reunat ja sisäpuolella ei ole papillaa.(Dengis, 1996)

Mauritiuksen hautajaiset lepakot eivät osoita seksuaalista dimorfismia värissä tai koossa, vaikka onkin todisteita maantieteellisestä koon vaihtelusta. Etelä-Afrikassa urosten ja naisten mitat (mm) ovat: pään ja vartalon pituus, 101-109, 105-116; kyynärvarren pituus 61-63, 61-66; ja hännän pituus, 17-25, 20-23. Tyypillinen urospuolisten ruumiinpaino (g) Etelä-Afrikassa on 20-36, kun taas naisten keskimääräinen massa on 27,5-31,6. Keskimääräinen siipien kärkiväli on 181-204 mm.(Dengis, 1996)

  • Muut fyysiset ominaisuudet
  • endoterminen
  • homoioterminen
  • kahdenvälinen symmetria
  • Seksuaalinen dimorfismi
  • sukupuolet
  • Alueen massa
    20-36 g
    0,70 - 1,27 oz
  • Alueen pituus
    101-116 mm
    3,98 - 4,57 tuumaa
  • Alueen siipien kärkiväli
    181 - 204 mm
    7,13 - 8,03 tuumaa

Jäljentäminen

On vain vähän julkaistua tutkimusta, joka käsittelisi erityisestiT. mauritianus. On todennäköistä, että ne ovat samanlaisia ​​kuin muut Taphozous lajien suhteen, ja yksilöt ovat vuorovaikutuksessa polygynien parittelukausien aikana.(Bernard ja Cumming, 1997; Dengis, 1996)

  • Astutusjärjestelmä
  • polygyninen

Raskauden lisääntymisjaksoista on ristiriitaisia ​​todisteitaT. mauritianus. Jotkut tutkimukset viittaavat siihen, että lisääntymiskausi on joulukuussa, syntymät huhti-toukokuussa. Muut tutkimukset viittaavat siihen, että ne ovat joko polyestereitä tai lisääntyvät ympäri vuoden joillakin Afrikan alueilla, syntymiä esiintyy maaliskuusta huhtikuuhun sekä marraskuusta joulukuuhun. Kun otetaan huomioon tämän lajin laaja maantieteellinen alue, on todennäköistä, että eri lisääntymisstrategioita esiintyy alueen eri osissa. Naaraat synnyttävät yhden pojan, joka tarttuu aina äitinsä vatsaan, kunnes se on tarpeeksi vanha lentää ja rehua yksin.(Bernard ja Cumming, 1997; Dengis, 1996)

  • Tärkeimmät lisääntymisominaisuudet
  • iteroparous
  • kausittainen jalostus
  • gonokhorinen / gonokhoristinen / kaksoset (sukupuolet erillään)
  • seksuaalinen
  • elävä
  • Kasvatusväli
    Mauritiuksen hautajaiset lepakot kasvavat jopa kahdesti vuodessa joillakin alueilla.
  • Lisääntymisaika
    Syntymä tapahtuu yleensä maaliskuusta huhtikuuhun ja marraskuusta joulukuuhun, vaikka paikalliset mallit voivat vaihdella.
  • Jälkeläisten kantama
    1 (korkea)
  • Keskimääräinen tiineysaika
    2 kuukautta

Vanhempien sijoitusT. mauritianuson rajoitettu minkä tahansa parittelevan parin naaraaseen ja on samanlainen kuin useimmilla muilla lepakkalajeilla. Naaras synnyttää yhden nuoren, joka on jatkuvasti äidin kanssa, kunnes se pystyy lentämään yksin. Vaikka tutkimusta tällä alueella on vähän tai ei lainkaan, on mahdollista, että tämä äidin kanssa vietetty aika antaa jälkeläisille aikaa tarkkailla metsästyskäyttäytymistä ja oppia muita tarvittavia käytäntöjä myöhempää elämää varten.(Dengis, 1996)

  • Vanhempien sijoitus
  • esilannoitus
    • provisiointi
    • suojaava
      • Nainen
  • esikuoriutuminen / syntymä
    • provisiointi
      • Nainen
    • suojaava
      • Nainen
  • ennen vieroitusta / poikasia
    • provisiointi
      • Nainen
    • suojaava
      • Nainen

Elinikä / pitkäikäisyys

Elinikäisestä elimistöstä on vähän tutkimustietoa T. mauritianus luonnossa tai vankeudessa.(Dengis, 1996)

Käyttäytyminen

Päiväpaikat valitaan aina niin, että lentoonlähtö on esteetöntä ja ne voivat olla avoimessa tilassa, mutta poissa suorasta auringonvalosta. Häirittyneinä Mauritian hautakivipatsaat turvautuvat toisinaan puuhun lähellä normaalia kotipaikkaansa tai yksinkertaisesti heiluttavat sivuttain poikittaisen poikki, kunnes ne eivät ole tunkeilijan näkyvissä. Roostit todennäköisesti rekolonisoituvat seuraavina vuosina, ja nämä kohdat yleensä värjätään virtsan ja gular sac -eritteiden seoksella ajan myötä.(Dengis, 1996)

Mauritiuksen hautajaiset lepakot odottavat yleensä täydellisen pimeyden putoamista, ennen kuin he alkavat ruokkia. He havaitsevat saaliinsa laajalla etäisyydellä avoimilla alueilla, eivät koskaan lentäneet lähellä olevien puiden latvojen yläpuolelle. Metsästyksessä he tekevät säännöllisesti jopa 10 metrin sukelluksia. Jokaisella sukelluksella ne lisäävät kaiunpuhelun nopeutta, mahdollisesti sekoittamaan koi, joka kykenisi havaitsemaan ruokinta-lepakon käyttämät taajuudet.(Dengis, 1996; Fenton et ai., 1980)

  • Avainkäyttäytyminen
  • lentää
  • yöllinen
  • liikkuvuus
  • istuva
  • Sosiaalinen

Home Range

Sen uskotaanT. mauritianushenkilöt matkustavat harvoin kaukana päiväkotipaikastaan, vaikka heidän liiketapojaan onkin vähän tutkittu.(Dengis, 1996)

Viestintä ja käsitys

Mauritiuksen hautajaiset lepakot kommunikoivat ensisijaisesti äänipuheluiden kautta, sirisevät levossa, mutta huutavat aggressiivisissa tilanteissa. Aina kun toinen roosting-ryhmän jäsen lähestyy, jo roostissa olevat ryhmän jäsenet lähettävät kolmen tavun kutsuja 2-3 sekunnin välein. Näiden sosiaalisten puheluiden syytä ei tällä hetkellä tunneta. Kuten useimmat muut nisäkkäät, he todennäköisesti käyttävät kemiallisia vihjeitä ja kosketusta myös sosiaalisessa viestinnässä.(Dengis, 1996; Fenton ja Bell, 1981; Fenton et ai., 1980)

Mauritiuksen hautajaiset lepakot havaitsevat ympäristönsä eri tavoin käytettävissä olevan valon määrän mukaan. Päivänvalossa he luottavat ensisijaisesti näkemykseen tunnistaakseen tunkeilijat tai saaliin, jotka tulevat liian lähelle katoa. Kun pimeys on täysin laskenut, he luottavat rehun tuottamiseen suullisesti annettaviin kaiun ääniin.(Dengis, 1996; Fenton ja Bell, 1981; Fenton et ai., 1980)

  • Viestintäkanavat
  • tuntoherkkä
  • akustinen
  • kemiallinen
  • Havaintokanavat
  • visuaalinen
  • tuntoherkkä
  • kaiuttaminen
  • kemiallinen

Ruokatottumukset

Vaikka heidän on havaittu heittävän ahveniltaan päivänvalon aikana kiinni ja syömään liian lähellä vaeltavia saalista,T. mauritianuson pääasiassa yötä etsivä laji. Päiväpaikkojen läheisyydestä löydetyt koi ovat heidän ruokavalionsa päätuote, jota täydentävät termiitit, perhoset ja erilaiset muut hyönteiset. He eivät tyypillisesti palaa ruokaansa ruokkimaan yöllisen ruokinnan aikana, mikä näkyy saaliinjätteiden tai jätteiden puutteena paistopisteiden alla.(Dengis, 1996; Fenton ja Bell, 1981; Fenton et ai., 1980)

Mauritiuksen hautajaiset lepakot käyttävät näköä potentiaalisen saaliin poimimiseksi päivänvalon aikana kaiun sijasta. Yöllä he käyttävät suullisesti kaikuja ääniä havaitsemaan saaliin pitkällä kantamalla avoimilla alueilla.(Dengis, 1996; Fenton et ai., 1980)

  • Ensisijainen ruokavalio
  • lihansyöjä
    • hyönteissyöjä
  • Eläinruoat
  • ötökät

Saalistaminen

Käärmeet ja yölliset ryöstösaaliit satunnaisesti saalistavat Mauritiuksen hautajaisia ​​lepakoita, vaikka tietyt saalistajat mainitaan kirjallisuudessa harvoin. Mauritiuksen hautajaiset lepakot lepäävät toisinaan suvussa loisiaAnchitrema. Nämä loiset voidaan siirtää heille afrikkalaisilla tupsuhäntäisillä lepakoilla, Coleura afra , joka joskus maistaa mauritialaisten hautakivien kanssa.(Dengis, 1996; Skinner ja Chimimba, 2005)


japanilaiset kääpiö lentävät oravat

  • Tunnetut saalistajat

Ekosysteemiroolit

Mauritiuksen hautajaiset lepakot ovat tärkeitä tuholaisten populaatioiden hallitsemisessa niiden käyttämissä ekosysteemeissä. He kuluttavat suuria määriä hyönteisiä öisin. Mauritiuksen hautajaiset lepakot lepäävät myös suvun loisiaAnchitrema.(Dengis, 1996; Fenton et ai., 1980)

Kommensaali- / loislajit
  • Anchitrema

Taloudellinen merkitys ihmisille: positiivinen

Mauritiuksen hautajaiset auttavat ihmisiä torjumalla tuholaisten populaatioita. He käyttävät hyönteisiä voivat kantaa sairauksia, jotka vahingoittavat ihmisiä tai joita voidaan yksinkertaisesti pitää haitallisina lajeina.(Dengis, 1996; Fenton et ai., 1980)

  • Positiiviset vaikutukset
  • hallitsee tuholaisten populaatiota

Taloudellinen merkitys ihmisille: Negatiivinen

Ei ole tunnettuja haittavaikutuksia T. mauritianus ihmisillä.

Suojelun tila

Mauritiuksen hautakeput ovat levinneet kaikkialla Afrikassa ja sen lähisaarilla. Niitä ei ole lueteltu erityisiä suojelutoimia vaativiksi missään nykyisissä ohjelmissa.

Avustajat

Tanya Dewey (toimittaja), Animal Agents.

Chris Francis (tekijä), Wisconsin-Stevens Pointin yliopisto, Chris Yahnke (toimittaja, ohjaaja), Wisconsin-Stevens Pointin yliopisto.

Suosittu Eläimet

Lue Gavia arcticasta (arktinen kuutio) eläinagenttien kautta

Lue Sauromalus aterista (Pohjois-Chuckwalla) eläinagentteista

Lue Polygonia-pilkusta eläinten tekijöistä

Lue Cromileptes altivelis (Plum-vanukas turska) eläinagentteista

Lue Procavia capensis (rock hyrax) -eläinagentista

Lue Cephalophus nigeristä (musta duiker) Animal Agents -sivustolta