Pelecanus philippensisspot-laskutettu pelikaani

Kirjailija: Alexandra McCubbrey

Maantieteellinen alue

Pelecanus philippensis, joka tunnetaan myös nimellä paikalla laskutetut pelikaanit, löytyy Kaakkois-Aasiasta alueella, joka on 129 000 - 181 000 neliökilometriä. Suurimmat jäljellä olevat väestöt ovat Intiassa, Sri Lankassa, Etelä-Kambodžassa ja Sumatrassa rannikkoalueilla.Pelecanus philippensison historiallisesti havaittu myös Javalla, Pakistanissa, Nepalissa, Turkissa, Laosissa, Kiinassa, Vietnamissa ja Filippiineillä. Kasvatus rajoittuu tällä hetkellä Sri Lankaan, osiin Kaakkois-Intiaa, ja Kambodžaan.(BirdLife International, 2004; Birdlife International, 2005; Hutchins et ai., 2003; Johnsgard, 1993; Stattersfield ja Capper, 2000)

  • Biogeografiset alueet
  • itämainen
    • syntyperäinen

Elinympäristö

Pelecanus philippensisasuu Kaakkois-Aasian matalien makean veden, murtojen ja merien kosteikkojen alueilla, lähinnä avoimen veden lähellä. Pistelasketut pelikaanit metsästävät ruokaa sekä makean veden että meriympäristöissä, joskus sukeltamalla hieman pinnan alapuolelle, mutta ei koskaan syvälle. Kasvukauden aikana nämä pelikaanit tarvitsevat pesimään suuria puita mieluummin paljaita tai kuolleita puita.(BirdLife International, 2004; Johnsgard, 1993; Stattersfield ja Capper, 2000)

  • Elinympäristöalueet
  • trooppinen
  • maanpäällinen
  • suolavesi tai meri
  • makeanveden
  • Vesibiomit
  • järviä ja lampia
  • rannikko-
  • murtovesi
  • Kosteikot
  • suolla
  • Muut elinympäristön ominaisuudet
  • suisto

Fyysinen kuvaus

Pistelaskutetut pelikaanit ovat suhteellisen pieniä pelikaaneja. Aikuiset esikasvatuspaikalla lasketut pelikaanit ovat yleensä harmaita selkäpuolella, sekoittumalla valkoisiksi vatsan alueelta melko pitkällä ruskehtavan harmaalla harjalla. Silmäsormus ja suurin osa kasvojen ihosta on oranssinkeltainen, vaikka kummankin silmän edessä oleva iho on kirkkaan violetti. Siivet ovat harmaita, kärjistä tummanruskeasta mustaan ​​ja alapuolelta on himmeä valkoinen tai hieman vaaleanpunainen. Lasku on vaaleanpunaisesta oranssinkeltaiseen väri, jonka sivuilla on suuria sinertäviä mustia pisteitä tai tahroja ja tylsä ​​violetti pussi, joka on myös täplikäs sinertävän mustalla. Pelikaanit on yleensä helppo tunnistaa kentällä niiden ainutlaatuisen laskupussin avulla, joka voi venyttää kalastuksen aikana pitääkseen lähes kolme litraa vettä suuremmissa pelikaanilajeissa. Pistelaskutetuilla pelikaaneilla on myös täysin verkotetut jalat ja jalat, joiden iho on erittäin tummanruskea tai musta. Kasvatuskauden päättymisen jälkeen kypsät täplälasit pelikaanit menettävät osan kasvonsa kirkkaudesta ja muuttuvat tylsemmiksi. Harja pienenee myös kooltaan. Kun äskettäin kuoriutunut, paikalla laskutettu pelikaani on aluksi alasti vaalealla iholla ja kasvaa nopeasti valkoisen alaspäin. Nuorina lapsina he kehittävät ruskean värin. Laskupisteet alkavat kehittyä noin kuuden kuukauden kuluttua, mutta ovat edelleen epäselviä, kunnes molt aikuisen höyheneksi alkaa heidän kolmantena vuotena. Tässä vaiheessa, noin 30 kuukauden ikäisenä, tunnistavat kasvo- ja laskumerkit ovat hyvin määriteltyjä. Siirtyminen ruskeasta nuoresta aikuisen höyhenpeitteeseen on yleensä valmis kolmannen vuoden syksyyn, juuri jalostuskauden aikana. Urospaikat laskevat pelikaanit ovat hieman suurempia kuin naiset. Aineenvaihdunnan perusnopeutta ei ole tutkittu.(Del Hoyo et ai., 1992; Hoagstrom, 2002; Hutchins et ai., 2003; Johnsgard, 1993)



  • Muut fyysiset ominaisuudet
  • endoterminen
  • homoioterminen
  • kahdenvälinen symmetria
  • Seksuaalinen dimorfismi
  • uros suurempi
  • koristelu
  • Alueen massa
    4,1 - 5,7 kg
    9,03 - 12,56 paunaa
  • Alueen pituus
    1,25 - 1,52 m
    4,10 - 4,99 jalkaa
  • Keskimääräinen siipien kärkiväli
    2,5 m
    8,20 jalkaa

Jäljentäminen

Pistelasketut pelikaanit lisääntyvät kausiluonteisesti, kukin pesimäpari lentää yhden kytkimen vuodessa. Parit ovat yksiavioisia vuodelta, mutta eivät koko elämän. Jokaisen uuden pesimäkauden alkaessa seurustelurituaalit alkavat uudestaan. Pariliitos tapahtuu noin viikon kuluttua pelikaanien saapumisesta lisääntymisalueilleen. Pistelaskutetut pelikaanit käyttävät seurustelussa useita erilaisia ​​sosiaalisia signaaleja, sekä äänellisiä että visuaalisia, mukaan lukien kumarrus, pään heiluttaminen, laskujen taputtaminen, pään kääntäminen ja erilaiset valitukset, murinat ja korkeat äänet. Kun muodostettu pari alkaa rakentaa pesäänsä. Uros tuo tikkuja naaraspuoliselle, joka rakentaa pesän alleen, 5-30 metrin korkeuteen maanpinnasta puun oksiin. Jopa 15 paria on dokumentoitu pesien kanssa samassa puussa vuodenaikana. Valmistuttuaan näitä pesiä puolustetaan sihisevillä, huokaisevilla ja laskutoimituksilla, jos toinen lintu laskeutuu liian lähelle. Kaverit tervehtivät toisiaan pesässä kaulan venyttelyllä ja joukolla huokailuja.(Hoagstrom, 2002; Hutchins et ai., 2003; Johnsgard, 1993)

  • Astutusjärjestelmä
  • yksiavioinen

Pistelaskutetut pelikaanit lisääntyvät kerran vuodessa syksyn pesintäkauden aikana. He munivat 3 munaa 36-48 tunnin välein. Munia inkuboidaan sitten keskimäärin 30 päivän ajan. Jos kaikki pesässä olevat munat poistetaan tai tuhotaan kauden alussa, toinen kytkin asetetaan viikon kuluessa niiden häviämisestä. Jos kuitenkin ainakin yksi muna on jäljellä, vaihdinta ei ole. Kasvatusmenestys on tässä lajissa korkea, keskimäärin kaksi poikamaista poikaa pesivää paria kohden. Vaikka poikaset ovat syntyneet avuttomina, heidän vanhempansa ruokkivat niitä vain ensimmäisten viikkojensa aikana. Nopeasti kehittyen, heidät jätetään siirtokunnassa muutaman viikon kuluttua taistelemaan ruokaa lisääntymisalueilla. Siipikarja tapahtuu 60-90 päivän välillä, ja nuoret voivat todella metsästää itse noin 12 viikossa. Pistelaskutetut pelikaanit saavuttavat sukupuolisen kypsyyden 30 kuukauden kuluttua tai kolmannen vuoden aikana.(Hutchins et ai., 2003; Johnsgard, 1993)


länsimainen timanttiräiskä käärmeen tieteellinen nimi

  • Tärkeimmät lisääntymisominaisuudet
  • iteroparous
  • kausittainen jalostus
  • gonokhorinen / gonokhoristinen / kaksoset (sukupuolet erillään)
  • seksuaalinen
  • munakas
  • Kasvatusväli
    Pistelaskutetut pelikaanit kasvavat kerran vuodessa.
  • Lisääntymisaika
    Sri Lankassa leipäkausi kestää joulukuusta maaliskuuhun tai huhtikuuhun, mutta Intiassa kausi alkaa kaksi kuukautta aikaisemmin, lokakuussa.
  • Keskimääräinen munien määrä vuodessa
    3
  • Keskimääräinen kuoriutumisaika
    30 päivää
  • Kantama-ikä
    60-90 päivää
  • Keskimääräinen itsenäistymisaika
    12 viikkoa
  • Keski-ikä sukupuoli- tai lisääntymiskypsyydessä (nainen)
    30 kuukautta
  • Keski-ikä sukupuolikypsyydessä (mies)
    30 kuukautta

Suurin osa vanhempien investoinneista on munien hoitoa eikä poikasia. Aikuiset hoitavat munia hyvin muna-saalistajia vastaan, jotka harvoin pystyvät varastamaan munia, ellei pesintäalueella ole jonkinlaista ihmisen häiriötä. Vaikka sekä uros että naaras inkuboivat vuorotellen kytkinään, suurin osa inkubaatiosta tekee naaraspuolisen, joka näyttää haluttomalta jättää munia edes kaverin työntämisen jälkeen. Kuoriutumisensa jälkeen molemmat vanhemmat ruokkivat poikasia nestemäisesti ensimmäisen viikon ajan ja suojaavat niitä pesässä ensimmäiset 2–3 viikkoa, kunnes he kehittävät taitoja puolustautua. Kahden tai kolmen viikon kuluttua vanhempien osallistuminen on vähäistä; poikaset kokoontuvat pesimäpuidensa pohjaan ja etsivät ruokajäämiä pakenemiseen asti. He elävät edelleen siirtomaa-alueella, mikä tarjoaa heille jonkin verran turvaa saalistajilta ja selviytymisen edellyttämiltä ruokaromuilta. Pientä suoraa vanhemmuutta tarjotaan, kun poikaset poistuvat pesästä.(Hutchins et ai., 2003; Johnsgard, 1993)

  • Vanhempien sijoitus
  • altricial
  • esilannoitus
    • provisiointi
    • suojaava
      • Nainen
  • esikuoriutuminen / syntymä
    • provisiointi
      • Uros
      • Nainen
    • suojaava
      • Uros
      • Nainen
  • ennen vieroitusta / poikasia
    • provisiointi
      • Uros
      • Nainen
    • suojaava
      • Uros
      • Nainen

Elinikä / pitkäikäisyys

Elämänsä aikana on tehty vähän tutkimusta P. philippensis . Pelecanus occidentalis , ruskea pelikaani, on todettu elävän jopa 31 vuotta luonnossa ja 29 vankeudessa. Pelecanus erythrorhynchos , valkoinen pelikaani, on todettu elävän vankeudessa jopa 34 vuotta.(Land, 1980)

Käyttäytyminen

Pelecanus philippensison sosiaalinen laji, joka elää ja matkustaa pääasiassa parvissa. Pistelaskutetut pelikaanit eivät ole siro maalla, mutta lentävät hyvin ja ovat vahvoja uimareita. Lennon aikana pelikaanit pitävät päänsä hartioillaan ja lepäävät laskunsa taitettuun kaulaansa. Ne ovat voimakkaita, yleensä heidän täytyy vain lyödä siipiään kerran tai kahdesti sekunnissa. Pelikaanit juoksevat veden yli, räpyttelevät siipensä ja lyövät veden pintaa jaloillaan saadakseen vauhtia päästäkseen ilmaan ilman tuulta. Pelikaanit lentävät usein säännöllisin viivoin tai yksittäisinä tiedostoina, mutta toisinaan myös V-kokoonpanossa. Pelikaanit ovat päivittäisiä. yöllä he nukkuvat pään kääntyneinä taaksepäin ja työntämällä höyheniin. Kaikki pelikaanilajit ovat huolellisia hoitajia, roiskeiden uiminen, nokkaansa kunnioittaminen ja pään hierominen ruumiinsa yli auttavat levittämään vedenpitävää öljyä höyheniin. Muita hoitotoimia ovat lihasharjoitukset, kuten vartalon ravistelu, siipien räpyttely, hännän heiluttaminen, jalkojen venytys, laskunheitto ja haukottelu. Suuri osa heidän ajastaan ​​kuluu kuntoiluun tai lepoon. Pistelaskutettujen pelikaanien on todettu metsästävän usein yksin, vaikka myös suuremmissa ryhmissä. Kurkunpussia, jota pelikaanit käyttävät kalojen sieppaamiseen, käytetään myös jäähdytysmekanismina. Kuumalla säällä pelikaanit avaavat nokkansa sykkivän pussiinsa haihtumisnopeuden lisäämiseksi.(Del Hoyo et ai., 1992; Hoagstrom, 2002; Hutchins et ai., 2003; Johnsgard, 1993; Terres, 1980)

  • Avainkäyttäytyminen
  • lentää
  • päivittäinen
  • liikkuvuus
  • nomadinen
  • muuttoliike
  • alueellinen
  • Sosiaalinen
  • siirtomaa-

Home Range

Pistelasketut pelikaanit palaavat tietyille lisääntymisalueille pesintäkauden aikana. Kasvatusalueilla he ovat alueellisia, puolustavat pesäänsä muilta. Siitoskauden ulkopuolella paikalla laskutetut pelikaanit ovat paimentolaisia, jotka matkustavat laajalti etsimään ruokaa.(Johnsgard, 1993; Terres, 1980)

Viestintä ja käsitys

Pistelaskutetut pelikaanit ovat kypsässä suhteellisen hiljaisia, soittavat vain harvoin. Pennuina heidät on kuitenkin nauhoitettu meluisilta yhteyshinnoilta, haukkumiselta, kiriseviltä ja räikeiltä kuin lampaat, mikä tekee lisääntymispaikoista paljon meluisamman paikan. Koetun uhan läsnä ollessa kuitenkin sekä nuoret että aikuiset hiljaa. Meluisia ääniä ja suuria siipiliikkeitä voidaan käyttää pelästystaktiikkana, kun uhka tekee itsestä näkyvän. Parittelun aikana nämä pelikaanit käyttävät useita erilaisia ​​sosiaalisia signaaleja, sekä ääni- että visuaalisia, mukaan lukien kumarrus, pään heiluttaminen, laskun taputtaminen, pään kääntäminen ja erilaiset valitus-, murina- ja korkeat äänet. Kaverit tervehtivät toisiaan myös niska venyttämällä ja huokausten duetolla. Muita pisteviivatun pelikaanien viestinnän näkökohtia ei ole tutkittu.(Johnsgard, 1993; Terres, 1980)

  • Viestintäkanavat
  • visuaalinen
  • tuntoherkkä
  • akustinen
  • Muut viestintätilat
  • duettoja
  • Havaintokanavat
  • visuaalinen
  • tuntoherkkä
  • akustinen
  • kemiallinen

Ruokatottumukset

Pistelaskutetut pelikaanit ovat lihansyöjiä ja syövät pääasiassa kalaa, mutta sitä täydennetään toisinaan pienillä matelijoilla, sammakkoeläimillä ja vesieläinten äyriäisillä. Pistelaskutetuilla pelikaaneilla on arviolta 1000 g ruokaa päivässä. Pelikaanit käyttävät ainutlaatuisia nokkojaan kalastukseen, sukeltamalla ylhäältä veden kuorimiseksi tai yksinkertaisesti upottamalla päänsä ja kaulansa veden alle, keräämällä kaloja suurilla, laajennettavissa olevilla laskuilla. Sitten he pitävät kalaa pusseissaan tarpeeksi kauan puristaakseen veden suun kulmista ennen aterioiden nielemistä.(Del Hoyo et ai., 1992; Hutchins et ai., 2003; Johnsgard, 1993)

  • Ensisijainen ruokavalio
  • lihansyöjä
    • piscivore
  • Eläinruoat
  • sammakkoeläimet
  • matelijat
  • kalastaa
  • vesieläinten äyriäiset

Saalistaminen

Aikuisilla paikalla laskutetuilla pelikaaneilla ei kuitenkaan ole saalistajia varikset , Brahminy-leijat ja sakalit syö nopeasti poikasia ja poikasia ja varastaa munia, jos heillä on siihen mahdollisuus.(Johnsgard, 1993; Johnsgard, 1993; Johnsgard, 1993)


Brasilian vapaa pyrstö bat-ruokavalio

  • Tunnetut saalistajat
    • Brahminy-leijatHaliastus-teollisuus
    • varikset ( Corvus )
    • sakaalit ( aureus )

Ekosysteemiroolit

Pistelasketut pelikaanit ovat pienten ja keskisuurten kalojen, sammakkoeläinten ja matelijoiden saalistajia. Nuoret pelikaanit voivat myös olla saalista varikset , Brahminy-leijat ja sakalit . Tähän lajiin ei tunneta keskinäisyyksiä tai kommensalismeja.(Del Hoyo et ai., 1992; Hutchins et ai., 2003; Johnsgard, 1993)

Taloudellinen merkitys ihmisille: positiivinen

Pelikaaneja on käytetty historiallisesti kotilintuina Egyptissä ja kalastuksen avustajina Intiassa. Suhteellisen hitaasti ja suoraan lennon aikana pelikaanit tekevät linnuista helposti jäljitettävissä ja johtavat kalastajat kalarikkaille alueille. Toisin kuin monet muut linnut, pelikaanit syövät useita kaloja, joita ei pidetä kaupallisesti arvokkaina, kuten karppeja ja hopeasivuja, eivätkä yleensä kilpaile kaupallisten kalastajien kanssa. Haavoittuvana lajinaP. philippensisvoi myös lisätä ekomatkailua Kaakkois-Aasiaan. Niitä kulutetaan toisinaan myös Kambodžassa ja mahdollisesti myös muissa maissa.(Birdlife International, 2005; Hutchins et ai., 2003; Johnsgard, 1993; Stattersfield ja Capper, 2000; Terres, 1980)

  • Positiiviset vaikutukset
  • ruokaa
  • ekomatkailu

Taloudellinen merkitys ihmisille: Negatiivinen

Ei ole tunnettuja haittavaikutuksia P. philippensis ihmisillä.(Hutchins et ai., 2003; Johnsgard, 1993)

Suojelun tila

IUCN luokittelee täplälasketut pelikaanit haavoittuvaksi lajiksi, ja tällä hetkellä on arviolta 7500 - 10 000 yksilöä. Useat tärkeimmät lisääntymisalueet ovat nyt suojelualueilla, etenkin Tonle Sapin biosfäärialueella Kambodžassa. Muut, kuten Myanmarin Sittang Valley -siirtokunta, on jo tuhottu. Paikalla laskutetut pelikaanit kärsivät pääasiassa elinympäristön menetyksistä, jotka johtuvat metsäkadosta, metsästyksestä ja klooriorgenttien torjunnasta. Metsäkadot ovat erityisen vahingollisia, koska ne vaikuttavat niiden lisääntymisalueisiin. Vesiviljely ja ihmisten liikakalastus ovat myös häirinneet elintärkeitä pelikaanien elinympäristöjä. Lainsäädäntöä, yhteisön toimintaa, tutkimusta, elinympäristön säilyttämistä ja elinympäristön palauttamista tarvitaan paikalla laskutettujen pelikaanikantojen pitkän aikavälin elinkelpoisuuden lisäämiseksi.(BirdLife International, 2004; Birdlife International, 2005; Del Hoyo et ai., 1992; Stattersfield ja Capper, 2000)

Muut kommentit

Pelecanus philippensisuskotaan olevan läheisesti yhteydessä Pelecanus rufescens , vaaleanpunaiset selkänojat. Taksonomisesti,P. philippensispidettiin itse asiassa spesifisenä Pelecanus rufescens 1800-luvun puoliväliin ja loppuun saakka. Se on myös sekoitettu historian aikana usein dalmatialaisten pelikaanien kanssa, Pelecanus crispus , jonka kanssa sen alue on päällekkäinen.Pelecanus philippensisoli ensimmäisen kerran dokumentoitu vuonna 1789 Gmelin Filippiinien saarilla. Kulttuurisesti pelikaaneja on yleensä käytetty legenda hahmona kristinuskossa, jossa heidän sanotaan edustavan äidin rakkautta, ja islamissa, jossa heidän sanotaan auttaneen rakentamaan Kaabaa Mekkaan.(Hoagstrom, 2002; Hutchins et ai., 2003; Johnsgard, 1993)

Avustajat

Tanya Dewey (toimittaja), Animal Agents.

Alexandra McCubbrey (tekijä), Kalamazoo College, Ann Fraser (toimittaja, ohjaaja), Kalamazoo College.

Suosittu Eläimet

Lue Aepyprymnus rufescensista (rufous bettong) eläinagenttien kautta

Lue Silurus glanisista (Tonavan monni) eläinagentteista

Lue Camelus bactrianus (Bactrian-kameli) eläinlääkeaineista

Lue Neoclinus blanchardista (sarkastinen hapsupää) eläinlääkeaineista

Lue aiheesta Rucervus eldii (Eldin peura) eläinagentteista

Lue Demodex folliculorumista eläinagentteista