Netta rufinared-harjattu pochard

Kirjailija: Jessie Lewin

Maantieteellinen alue

Luokiteltu sukeltavaksi ankka-lajiksi, punaharjaiset pochardit (Netta jalostaa) on laaja lisääntymisalue, joka ulottuu Brittein saarilta Kiinaan. Lähes puolet väestöstä (27 000–59 000 paria) kasvaa Euroopassa ja noin 20% (4 200–12 000 paria) lisääntyy Euroopan unionissa (EU). Kahdeksankymmentä prosenttia EU: n väestöstä kasvaa Espanjassa, 15% Ranskassa ja pieni prosenttiosuus Saksassa. Kuten monien muiden lajien kohdalla, punaharjaisten pochard-jalostussuuntaukset vaihtelevat maittain. On itäpuolinen alue, joka ulottuu EU: n keskiosista, lukuun ottamatta Unkaria ja Puolaa. Näillä alueilla väestö on laskussa. Punaharjat pochardit pysyvät Euraasiassa talvikuukausina, ja Länsi-Palearktilla on kolme perinteistä ryhmää. Mustanmeren ja itäisen Välimeren ryhmät, joissa on noin 43 500 lintua, ovat EU: n alueilla, ja Keski-Euroopan ryhmä vie suurimman osan jäsenvaltioista, ja talvella siellä on yli 50 000 lintua. Syksyllä kypsymättömät linnut ja aikuiset miehet matkustavat yhdessä tiheissä parvissa narsistamiseen, joka on yleensä pohjoiseen Länsi-Euroopan läpi, joka sijaitsee Saksassa, Espanjassa, Sveitsissä ja Alankomaissa. Länsi- ja Keski-Euroopan ohella Keski-Aasiassa on nähty tänä aikana myös suuria parvia.('Punaharjan pochardin hoitosuunnitelma', 2007)

  • Biogeografiset alueet
  • palearktinen
    • syntyperäinen

Elinympäristö

Punaharjaiset pochardit pesivät mieluummin rehevöityneissä lammikoissa ja järvissä, joita reunustavat syntyvät halofyytit ja makrofyyttien sängyt. Ne pesivät myös lähellä hitaasti virtaavia jokia, joissa on avointa vettä tai saaria, joissa on pensaita ja ruohoja. Ennen 1980-lukua punaharjaiset pochardit suosivat pesimistä murtoveden lähellä. Siitä lähtien melkein koko pesimäkanta on muuttanut elinympäristönsä makean veden suoiksi ja ruokoalueiksi, todennäköisesti vastauksena kasvaviinkeltajalkaiset lokitja saalistajat, joita he houkuttelevat.('Punaharjan pochardin hoitosuunnitelma', 2007; Gay et ai., 2004)

Niiden aikana punaharjaiset pochardit eivät enää lennä. He etsivät avoveden alueita (rannikko-, sisä-, murtovesi- tai makeaalueita), joissa on runsaasti karofyyttipohjia. Talvikuukausina järviä ja lampia käytetään päiväsaikaan ja nykyinen kasvillisuus tarjoaa jonkin verran suojaa. Ensisijaiset elinympäristöt ovat avoimissa tiloissa, joissa ei ole häiriöitä ja joissa on esteettömiä ruokinta-alueita.('Punaharjan pochardin hoitosuunnitelma', 2007; Gay et ai., 2004)



  • Elinympäristöalueet
  • leuto
  • makeanveden
  • Maanpäälliset biomit
  • taiga
  • Vesibiomit
  • järviä ja lampia
  • jokia ja puroja
  • Kosteikot
  • suo

Fyysinen kuvaus

Urospuolisilla punarintaisilla pochardeilla on oranssinruskeat päät punertavalla nokalla ja vaaleat reunat. Vähemmän värikkäät naiset ovat ruskeat, vaaleanväriset posket ja kaksiväriset setelit. Nuoret ovat tummempia ja moniväriset vatsa. Aineenvaihdunnan perusnopeus on noin 4,068 W.('Profile Red-crested Pochard', 2012)

  • Muut fyysiset ominaisuudet
  • endoterminen
  • homoioterminen
  • kahdenvälinen symmetria
  • polymorfinen
  • Seksuaalinen dimorfismi
  • uros suurempi
  • sukupuolet värjätty tai kuvioitu eri tavalla
  • uros värikkäämpi
  • Alueen massa
    1-1,4 kg
    2,20 - 3,08 paunaa
  • Alueen pituus
    50-65 cm
    19.69 - 25.59 tuumaa
  • Alueen siipien kärkiväli
    85-90 cm
    33.46 - 35.43 tuumaa
  • Keskimääräinen aineenvaihdunnan nopeus
    4,068 cm3O2 / g / h

Jäljentäminen

Punaharjat pochardit ovat yksiavioisia kasvattajia.('Red-crested pochardin hoitosuunnitelma', 2007; 'Profile Red-crested Pochard', 2012; Defos du Rau et ai., 2003; 'Field Guide to Birds of the United Kingdom', 2013)

  • Astutusjärjestelmä
  • yksiavioinen

Parit muodostuvat talvella ja sidos kehittyy koko kevään muuttoliikkeen ajan. Punaharjat pochardit lisääntyvät erillisinä pareittain tai löysissä pesäkkeissä. Monet linnut alkavat lisääntyä yhden vuoden iässä, vaikka toiset alkavat vasta toisena vuonna. Siitospaikka vaihtelee alueittain; linnut Itävallassa lisääntyvät järvissä, Belgian linnut lisääntyvät lammikoissa ja Tanskan linnut lisääntyvät laguuneissa. Naiset munivat munansa maaliskuun lopun ja heinäkuun alun välillä Keski- ja Etelä-Euroopassa. Pesät rakennetaan alusta alkaen, lähinnä ruoko-sängyn tiheään kasvillisuuteen. Pesiminen muiden lajien joukossa, kuten mustasiivinen paalu ( Himantopus himantopus ) lisää jalostuksen onnistumista, ja noin 30% pesistä sisältää munasolujen loistoa.('Red-crested pochardin hoitosuunnitelma', 2007; 'Profile Red-crested Pochard', 2012; Defos du Rau et ai., 2003; 'Field Guide to Birds of the United Kingdom', 2013)

  • Tärkeimmät lisääntymisominaisuudet
  • iteroparous
  • kausittainen jalostus
  • gonokhorinen / gonokhoristinen / kaksoset (sukupuolet erillään)
  • seksuaalinen
  • lannoitus
  • munakas
  • Kasvatusväli
    Punaharjat pocardit lisääntyvät talvella, inkuboituvat huhtikuun aikana, kuoriutuvat kesä- ja heinäkuussa ja itsenäistyvät syyskuuhun mennessä.
  • Lisääntymisaika
    Siitoskausi tapahtuu talvikuukausina vähän syksyn jälkeen.
  • Kananmunia vuodessa
    6-14
  • Alueen aika kuoriutumiseen
    26 - 28 päivää
  • Kantama-ikä
    35-40 päivää
  • Alueen aika itsenäisyyteen
    45-50 päivää
  • Alue-ikä sukupuoli- tai lisääntymiskypsässä (nainen)
    1-2 vuotta
  • Alue-ikä sukupuoli- tai lisääntymiskypsässä (mies)
    1-2 vuotta

Munien muninnasta niiden kuoriutumiseen naaras punaharjainen pochard on ensisijainen hoitaja. Hän on vastuussa munien inkuboinnista ja poikasten hoidosta, kunnes ne lentävät noin 50 päivää kuoriutumisen jälkeen. Uros on vastuussa ruokinnasta, jossa naaras lähestyy häntä, ottaa ruokaa hänen laskustaan ​​ja ruokkii ankanpoikia. Nuoret palaavat äitinsä puolelle vapaaehtoisesti tai kun heidät pyydetään saamaan ruokaa.('Punaharjan pochardin hoitosuunnitelma', 2007; Johnsgard ja Kear, 1968)

  • Vanhempien sijoitus
  • altricial
  • naisten vanhempien hoito
  • esikuoriutuminen / syntymä
    • provisiointi
      • Nainen
    • suojaava
      • Nainen
  • ennen vieroitusta / poikasia
    • provisiointi
      • Nainen
    • suojaava
      • Nainen
  • ennen itsenäisyyttä
    • provisiointi
      • Nainen
    • suojaava
      • Nainen

Elinikä / pitkäikäisyys

Koko Euroopassa ei ole yleisiä eloonjäämisen tai kuolleisuuden seurantajärjestelmiä, mutta erilliset alueet tekevät tutkimuksia. Vuotuisista eloonjäämisasteista vuonna 2004 on julkaistu hyvin vähänN. rufina. Ankanpoikanen ja uusi poikaset ovat kuitenkin seuranneet Espanjassa ja Saksassa, keskimäärin 5,5-6,8 ankanpoikaa kytkintä kohden elää kahden viikon ikäisiksi ja keskimäärin 4,3-4,4 elää itsenäisyydeksi. Vähän tiedetäänN. rufinapitkäikäisyys ja elinikä vankeudessa.('Punaharjan pochardin hoitosuunnitelma', 2007)

  • Elinikä
    Tila: villi
    7,6 (korkea) vuotta
  • Tyypillinen käyttöikä
    Tila: villi
    4-7 vuotta

Käyttäytyminen

Punaharjat pochardit ovat vaeltavia ja leviävät myös paikallisesti. Kasvatus tapahtuu huhtikuun puolivälistä heinäkuuhun ajoittain yksittäisinä pareittain tai löysinä ryhminä. Tänä aikana urospuoliset pochardit ja kasvattajat molttuivat ja muuttuvat lentokyvyttömiksi noin neljän viikon ajan kesäkuusta elokuuhun. Linnut matkustavat talvehtimisalueilleen lokakuussa sen jälkeen, kun moltto- ja lisääntymisajat ovat päättyneet. Talvimuuton aikana punaharjat pochardit muodostavat suuria ryhmiä satojen muiden yksilöiden kanssa. Päiväpäivänä nämä linnut ovat aktiivisimpia aamulla ja illalla.(Elämän tietosanakirja, 2011)

  • Avainkäyttäytyminen
  • lentää
  • luontainen
  • päivittäinen
  • liikkuvuus
  • nomadinen
  • muuttoliike
  • Sosiaalinen

Home Range

Punaharjaisia ​​pochardeja löytyy Brittein saarilta aina Kiinaan asti. Alueen kokoa ei tunneta tässä lajissa, koska se on usein liikkeellä eikä aina ole samoilla alueilla vuosittain.('Punaharjan pochardin hoitosuunnitelma', 2007)

Viestintä ja käsitys

Punaharjuista pochard-viestintäjärjestelmistä ei tiedetä paljoakaan. Ääni on tärkeää kutsuttaessa muita laumoja ruokinta-alueelle, haju on tärkeä parittelun kannalta ja kosketus on tärkeää hoidettaessa nuoria. Näön avulla linnut näkevät kehon kielen, tunnistavat muita, löytävät ruokaa ja hoitavat nuoria.('Red-crested pochardin hoitosuunnitelma', 2007; 'Field Guide to Birds of the United Kingdom', 2013)

  • Viestintäkanavat
  • visuaalinen
  • tuntoherkkä
  • akustinen
  • kemiallinen
  • Havaintokanavat
  • visuaalinen
  • tuntoherkkä
  • akustinen
  • kemiallinen

Ruokatottumukset

Punaharjat pochardit ovat kasvinsyöjiä. Siitoskauden aikana he ruokkivat vesikasveja ja leviä (makrofyytit jakarofyytit). Kasvukauden ulkopuolella he syövät myössedges,teippiäjariisi, joka auttaa heitä sopeutumaan talvisiemenruokavalioon.('Punaharjan pochardin hoitosuunnitelma', 2007)

  • Ensisijainen ruokavalio
  • kasvissyöjä
    • jyväsyöjä
    • algivore
  • Kasviruoat
  • lähtee
  • siemenet, jyvät ja pähkinät
  • levät
  • Muut elintarvikkeet
  • sieni

Saalistaminen

Ihmiset ovat ainoat saalistajalajit, jotka vaikuttavat näiden lintujen populaatioon. Ihmiset vaikuttavat punaharjaisiin pochardeihin monin tavoin, mukaan lukien elinympäristön menetys, metsästys ja saastuminen.('Punaharjan pochardin hoitosuunnitelma', 2007)


harvinainen vihreä puu python

  • Petoeläinten vastaiset mukautukset
  • salaperäinen

Ekosysteemiroolit

Punasilmäisten pochardien roolista ekosysteemissä on vähän tietoa. Tämä laji auttaa kuitenkin hallitsemaan kosteikkokasvipopulaatioita ja toimii siementen levittäjänä.('Encyclopedia of Life', 2011; 'Punaharjan sarden hoitosuunnitelma', 2007)

  • Ekosysteemivaikutukset
  • luo elinympäristön
Mutualistiset lajit
Kommensaali- / loislajit
  • Platyhelminthes

Taloudellinen merkitys ihmisille: positiivinen

Tämän linnun metsästys on taloudellista toimintaa, joka auttaa pitämään populaatiot kurissa. Elokuun ja syyskuun välisen metsästyskauden erityisiä vaikutuksia lisääntyviin populaatioihin ei tunneta.('Punaharjan pochardin hoitosuunnitelma', 2007)

Tämän lajin untuvahöyheniä ja lähisukulaisia ​​käytetään takkeissa, peitteissä, makuupusseissa ja tyynyissä. Ankkojen ja ihmisten välillä on pitkä suhde, taloudellisesti ja kulttuurisesti.('Punaharjan pochardin hoitosuunnitelma', 2007)

  • Positiiviset vaikutukset
  • ruokaa
  • ruumiinosat ovat arvokkaan materiaalin lähde
  • ekomatkailu
  • tutkimus ja koulutus

Taloudellinen merkitys ihmisille: Negatiivinen

Net rufinaja läheisten sukulaisten on tiedetty olevan maataloustuholaisia ​​sekä lintuinfluenssan kantajia.(Elämän tietosanakirja, 2011)

  • Negatiiviset vaikutukset
  • vahingoittaa ihmisiä
    • aiheuttaa tautia ihmisillä
  • satotuhooja

Suojelun tila

Punaharjaiset pochard-populaatiot ovat lyijymyrkytyksen kohteena metsästyskaudesta: 4-36% testatuista eläimistä oli lyijymyrkytys, koska heillä oli lyijypelletti. Päästäkseen eroon uhasta lyijyn laukauksen tulisi olla laitonta ja ihmisten pitäisi metsästää teräslaukalla. Elinympäristön menetys on myös yksi tärkeimmistä syistä väestön vähenemiseen. Kosteikkojen kuivatus ja ilmastonmuutokset vaikuttavat näiden lintujen lisääntymis- ja matkakohteisiin talvella. Vuosikymmenien aikana punaharjat pochardit ovat sopeutuneet ympäristöön melko nopeasti ja voivat muuttaa talvehtimisaluettaan sää- ja ilmastonmuutosten vuoksi. Suojelutoimien tulisi keskittyä kosteikkojen häviämisen, huonontumisen ja pilaantumisen minimointiin. Parempi tieto tästä lajista auttaa myös tulevia tutkijoita parantamaan luonnonvaraisia ​​elinympäristöjä. Punaharjat pochardit ovat herkkiä ihmisten häiriöille, joten sosioekonomista toimintaa tulisi harjoittaa mahdollisimman vähän, jotta haitallisia vaikutuksia ei olisi.(Elämän tietosanakirja, 2011)

Muut kommentit

Näiden lintujen ymmärtämiseksi paremmin tutkimusta on tehtävä paikallisesti ja kansainvälisesti. Niiden populaatiorajat ja eristysaste eivät ole tunnettuja, samoin kuin paikallisten populaatioiden koko suosituilla lisääntymisalueilla (mukaan lukien kuolleisuus ja tuottavuus). Olisi pantava täytäntöön useita seurantasuunnitelmia, jotta tästä lajista olisi saatavilla parempaa tietoa.('Punaharjan pochardin hoitosuunnitelma', 2007)

Avustajat

Jessie Lewin (tekijä), Wisconsinin yliopisto - Stevens Point, Christopher Yahnke (toimittaja), Wisconsin-Stevens Pointin yliopisto, Tanya Dewey (toimittaja), Michiganin yliopisto-Ann Arbor, Shaina Stewart (toimittaja), Wisconsinin yliopisto - Stevens Kohta.

Suosittu Eläimet

Lue Vanellus coronatus (kruunatut lapwing) -eläinagentit

Lue Rheidae-eläimistä (rheas) eläinagenttien kautta

Lue Otus kennicottiista (länsimainen pöllö) Animal Agents -sivustolta

Lue Ceratophora tennentii (Rhinoceros Agama) -eläinagentista

Lue Archilochus alexandrista (mustasukkainen kolibri) eläinlääkeaineista

Lue Aulacorhynchus prasinusista (smaragdituucanet) eläinlääkeaineista