Mustela nivalisleastweasel

Kirjailija: Gina Campbell

Maantieteellinen alue

Pienimmät lumikot ovat yleisiä ja runsaita koko pohjoisella pallonpuoliskolla. Ne ovat Pohjois-Amerikasta kotoisin olevia sirkumboreaalisia lajeja Alaskasta, etelästä kaikkialla Kanadassa ja Pohjois-Yhdysvalloissa sekä Euroopassa (lukuun ottamatta Irlantia, Grönlantia ja Islantia). Ne on tuotu myös saarille, kuten Uusi-Seelanti, Azorit, Kreeta ja Malta.(Naughton, 2012; Sheffeld ja King, 1994)

  • Biogeografiset alueet
  • lähes arktinen
    • syntyperäinen
  • palearktinen
    • syntyperäinen
  • australialainen
    • otettu käyttöön
  • Muut maantieteelliset ehdot
  • holarktinen

Elinympäristö

Vähiten lumikot ovat sopeutumiskykyisiä ja kykenevät menestymään lukuisissa elinympäristöissä. Niitä esiintyy preerian nurmikoilla, havu- ja lehtipuumetsissä, avoimessa tundrassa, tuuheessa taigassa ja sademetsissä, joille tehdään kesäkuukausina kuiva kausi. Pienimmät lumikot ovat mukavat maanpinnan ylä- ja alapuolella, ja ne liikkuvat helposti sekä lehtien kuivikkeiden, maanalaisten että sukellusveneiden läpi. Lintuilla on eri substraattien tiheydet eri elinympäristöissä, mutta ne eivät kaivaa tai kaivaa tiheyksiä; he käyttävät hylättyjä saalista saaliista tai muista lintulajeista. Lumikot oleskelevat vain väliaikaisesti syvänteissään, ja monia luolia löytyy yhdeltä pienimmän lumikon alueelta. Lumikot valitsevat yleisesti tiheitä puiden juurista elinympäristöissä, joissa on puupuita, kuten havu-, lehti- tai sekametsät. Kun puita ei ole saatavilla, lumikot asuvat harja- tai tukkipinoissa ja korkeissa ruohopaloissa, kuten preerian elinympäristöissä tai maatalousmailla. Elinympäristössä oleva kasvillisuus ei ole yhtä tärkeä kuin väijytys metsästykseen käytettävän kasvillisuuden määrä, koska riittävä peitto on välttämätöntä onnistuneelle metsästykselle.(Innes ja Hay, 1991; King, 1989; Murphy ja Dowding, 1994; Naughton, 2012; Sheffeld ja King, 1994; Ylönen ym., 2003)

  • Elinympäristöalueet
  • leuto
  • Maanpäälliset biomit
  • tundra
  • taiga
  • savanni tai nurmi
  • metsä
  • sademetsä
  • Muut elinympäristön ominaisuudet
  • maatalous

Fyysinen kuvaus

Vähiten lumikot ovat pienin lihansyöjäsaalistaja maailmassa ja niillä on tyypillinen mustelid rungon muoto: pitkä, putkimainen runko, lyhyillä raajoilla ja lyhyellä hännällä, joka on alle neljännes pään ja rungon pituudesta. Kruunu on pitkä ja litteä, lyhyet, pyöreät korvat, pitkät vibrissa ja suuret, tummat silmät. Valkoiset käpälät ovat pentadaktyyliä (viiden varpaan kanssa), joissa kumpikin ei ole taipuvainen kumpikin viiden numeron päässä. Hammaskaava on 3/3 etuhammasta, 1/1 kulmahampaita, 3/3 esihampaita ja 1/2 molaareja; Yhteensä 34 hammasta. Pelage-väri muuttuu kausiluonteisesti pohjoisissa populaatioissa, mutta ei eteläisemmissä populaatioissa. Talvella takki on puhtaan valkoinen, mutta siinä ei aina ole mustaa hännän kärkeä, joka löytyy kahdesta samankaltaisesta lajista: ermiinit tai torjut ( Mustela erminea ) ja pitkähäntäiset lumikot ( Mustela frenata ). Kesällä takki muuttuu selkäpuolella ruosteiseksi suklaanruskeaksi ja pysyy valkoisena ventrumissa. Paino vaihtelee maailmanlaajuisesti. Suurimmat vähäisimmät lumikot ovat lämpimässä ilmastossa, kuten Pohjois-Afrikan populaatioista peräisin olevat yksilöt, jotka voivat painaa yli 70 grammaa ja voivat saavuttaa kokonaispituudet (mukaan lukien hännän) yli 217 mm. Pienimmät lumikot ovat Pohjois-Amerikan populaatioissa ja painavat keskimäärin noin 45 grammaa ja keskimäärin noin 190 mm (mukaan lukien hännän). Seksuaalista dimorfismia esiintyy vähiten lumikoissa, koska urokset ovat naisia ​​suurempia noin 20–30 cm ja 30–50 grammaa. Vähiten lumirokkoa on noin 10 alalajia, jotka kaikki voidaan erottaa vain maantieteellisen sijainnin perusteella. Fyysisesti yksilöt eivät ole erotettavissa. Dokumentoitujen maantieteellisten populaatioiden välillä ei ole suuria eroja, jotka ovat hyödyllisiä määritettäessä tietyiltä alueilta peräisin olevia yksilöitä, vaikka lämpimämmän ilmaston yksilöillä on yleensä suurempi ruumiin koko ja massa kuin kylmemmästä ilmastosta. Kehon koon ja massan käyttö ei kuitenkaan ole tarkka menetelmä yksilön alalajin määrittämiseksi. Maantieteellisesti populaatiot määritellään epäjohdonmukaisilla alueilla, koska kunkin alalajialueen lopullisista rajoista käydään edelleen keskustelua, eikä ole olemassa nykyistä sopimusta siitä, missä yksi populaatio päättyy ja seuraava alkaa. Konkreettisten maantieteellisten rajojen puuttumisen vuoksi alalajien tarkkaa määrää ei ole vielä määritelty.(Casey ja Casey, 1979; Feige et ai., 2012; Innes ja Hay, 1991; Iversen, 1972; Naughton, 2012; Sheffeld ja King, 1994; Zub, et ai., 2012)



  • Muut fyysiset ominaisuudet
  • endoterminen
  • homoioterminen
  • kahdenvälinen symmetria
  • Seksuaalinen dimorfismi
  • uros suurempi
  • Alueen massa
    30-100 g
    1,06 - 3,52 oz
  • Keskimääräinen massa
    55 g
    1,94 oz
  • Alueen pituus
    165 - 217 mm
    6.50 - 8.54 tuumaa
  • Keskipituus
    190 mm
    7.48 tuumaa
  • Aineenvaihdunnan nopeus vaihtelee
    137,5 - 205,7 cm3O2 / g / h

Jäljentäminen

Vähiten lumikot ovat moniavioisia, mikä tarkoittaa, että miehet ja naiset parittelevat useita kertoja useiden kumppaneiden kanssa. Vaikka pienimmillä lumikoilla on erittäin lupaava pariutumisjärjestelmä, miehet eivät kilpaile naisista. Pesimäkausi rajoittuu enimmäkseen kevät- ja kesäkuukausiin (koska synnytys lisää vuoden aikana voimakkaasti nuorten eloonjäämisastetta), mutta lisääntymisen tiedetään esiintyvän ajoittain ympäri vuoden. Naiset ovat pohjassa keskimäärin neljä päivää ja pariutuvat useiden urosten kanssa estro-jakson aikana.(Sheffeld ja King, 1994; Sundell, 2003)

  • Astutusjärjestelmä
  • moniavioinen (särkymätön)

Urospuoliset pienimmät lumikot puolustavat alueita, tyypillisesti muita miehiä vastaan, mutta lisääntymiskauden aikana he hylkäävät alueet etsimään naisia ​​pohjoisessa. Seksuaalisen dimorfismin ja miesten ja naisten välisen jäykän dominointihierarkian takia miehet pystyvät tunkeutumaan naisen alueelle milloin tahansa vuoden aikana. Naiset puolustavat aluetta suurelta osin muita naisia ​​vastaan, mutta puolustavat kiihkeästi kotialueita tunkeilijoiden sukupuolesta riippumatta myöhäisvaiheen raskauden ja imetyksen aikana. Ovulaatio indusoituu, joka tapahtuu suora, ei kaareva, bakulaarisella stimulaatiolla, jossa on koukun muotoinen kärki, mikä on vähiten lumeloiden erottava piirre. Kohteliaisuus on karkea prosessi, joka sisältää taistelun, puremisen ja ryöstämisen, kunnes uros pystyy tarttumaan naiseen hänen niskassaan. Kun asento on saavutettu, uros kiinnittää naaraspuolisen ja seuraa parittelua, joka voi kestää yli tunnin. Pitkäaikainen kopulaatio on tarpeen naisten ovulaation stimuloimiseksi. Saaliiden tiheydellä on dramaattinen vaikutus pentueiden määrään vuodessa ja nuorten määrään pentua kohden. Vuosina, jolloin saaliita on runsaasti, ja alueilla, kuten arktisilla alueilla, joilla lemming-populaatiot voivat saavuttaa tähtitieteellisen määrän, voi syntyä jopa 15 jälkeläistä ja jopa kolme pentueita vuodessa, osittain synnytyksen jälkeisen estrus ja osittain korkea saalis tiheys. Keskimäärin on vain yksi tai kaksi lisääntymistapahtumaa vuodessa. Raskaus kestää noin kuukauden, ja keskimäärin neljä tai viisi maataloustuotteesta kärsivää nuorta syntyy. Sarjat ovat syntyneet karvattomina ja avuttomina, ja niiden paino syntymähetkellä on 1,0 - 1,7 grammaa.(East ja Lockie, 1965; Erlinge et ai., 1982; Innes ja Hay, 1991; King, 1989; Sheffeld ja King, 1994; Sundell, 2003)

  • Tärkeimmät lisääntymisominaisuudet
  • kasvatus ympäri vuoden
  • gonokhorinen / gonokhoristinen / kaksoset (sukupuolet erillään)
  • seksuaalinen
  • aiheuttama ovulaatio
  • elävä
  • synnytyksen jälkeinen esto
  • Kasvatusväli
    Vähiten lumikot lisääntyvät 1-3 kertaa vuodessa saalistajan tiheydestä riippuen.
  • Lisääntymisaika
    Niiden pesimäkausi on keskitetty maaliskuusta kesäkuuhun (vaikka jalostuksen tiedetään tapahtuvan ympäri vuoden).
  • Jälkeläisten kantama
    1-13
  • Keskimääräinen jälkeläisten määrä
    5
    Ikä
  • Alueen raskausaika
    34-37 päivää
  • Keskimääräinen tiineysaika
    35 päivää
  • Alueen vieroitusikä
    18-56 päivää
  • Alueen aika itsenäisyyteen
    8-10 viikkoa
  • Alue-ikä sukupuoli- tai lisääntymiskypsässä (nainen)
    3-8 kuukautta
  • Keski-ikä sukupuolikypsyydessä (nainen)
    5 kuukautta
  • Alue-ikä sukupuoli- tai lisääntymiskypsyydessä (mies)
    5-9 kuukautta

Pian parittelun jälkeen miehet lähtevät ja naiset ottavat tehtävän hoitaa jälkeläisiä ilman uroksen apua. Altricial-nuoret ovat syntyneet karvattomina, sokeina, kuuroina ja avuttomina, ja he luottavat selviytyäkseen täysin äidin hoitoon. Kitit luottavat äitinsä maitoon noin 32 päivän ajan, minkä jälkeen vieroitus alkaa, vaikka äiti saattaa tuoda lihaa pakkauksiin jo kahden viikon kuluttua synnytyksestä. Noin 47 päivän kuluttua sarjat kykenevät tappamaan saaliin itselleen ja noin yhdeksän - kymmenen viikon kuluttua sarjat hajoavat ja ovat itsenäisiä. On osoitettu, että tappaminen on luontaista käyttäytymistä ja vankeudessa olevat sarjat tappavat saaliin, jolla ei ole aikaisempaa kokemusta tai altistumista saalille; äitinsä kanssa pysyvillä ja käytännön metsästyskokemuksia saavilla sarjoilla on kuitenkin korkeampi onnistumisaste kuin äidistään eristetyillä.(Naughton, 2012; Sheffeld ja King, 1994; Sundell, 2003)

  • Vanhempien sijoitus
  • altricial
  • naisten vanhempien hoito
  • ennen itsenäisyyttä
    • provisiointi
      • Nainen
    • suojaava
      • Nainen

Elinikä / pitkäikäisyys

Koska vähiten lumikot ovat niin pieniä, niillä on rajalliset kyvyt varastoida rasvaa ja niillä on niin korkeat aineenvaihduntavaatimukset, on todennäköistä, etteivät ne asu pitkään luonnossa. Suurin osa nuorista ei pääse vieroitukseen, varsinkin vuoden toisessa ja kolmannessa pentueessa, mikä johtuu todennäköisesti pesissä olevien sarjojen lisääntyneestä saalistushinnasta. Villien yksilöiden keskimääräinen elinikä on lyhyt; vain 1 tai 2 vuotta, kun taas pisin vankeudessa pidetty elinikä on 10 vuotta.(Naughton, 2012; Sheffeld ja King, 1994; Sundell, 2003)

  • Elinikä
    Tila: villi
    4 (korkea) vuotta
  • Elinikä
    Tila: vankeus
    10 (korkea) vuotta
  • Tyypillinen käyttöikä
    Tila: villi
    1-2 vuotta
  • Keskimääräinen elinikä
    Tila: villi
    2 vuotta
  • Tyypillinen käyttöikä
    Tila: vankeus
    5-6 vuotta
  • Keskimääräinen elinikä
    Tila: vankeus
    6 vuotta

Käyttäytyminen

Pienimmät lumikot, kuten muutkin lumikkoperheen jäsenet, ovat yksinäisiä lukuun ottamatta lisääntymiskautta, jolloin urokset, yleensä istumaton, matkustavat jonkin verran etsimään naisia. Vähiten lumikot muodostavat sukupuoleen perustuvan dominointihierarkian, jossa vanhemmat miehet ovat hallitsevia naisiin ja nuoria miehiin nähden. Miehien uskotaan olevan hallitsevia naisiin nähden suurelta osin seksuaalisen dimorfismin takia: miehet ovat suurempia kuin naiset, sekä massassa että pituudessa. Hallitsevat miehet uhkaavat fyysisesti ja äänekkäästi ja hyökkäävät pahoinvoinnissa alistuviin uroksiin, jotka vetäytyvät ja joskus kilisevät lähtiessään. Näitä pahoja hyökkäyksiä tapahtuu naisille harvoin, koska naiset taistelevat toisin kuin alistuvat miehet, vaikka naiset alistuvatkin hallitsevalle urokselle. Vähiten lumelajien on syötävä hyvin säännöllisesti nälän ja kuoleman välttämiseksi, ja ne löytyvät usein ruokinnasta kaikkina päivinä, päivin tai öin. Lumikot voivat kuluttaa yli 50% painostaan ​​joka päivä ja vielä enemmän talvikuukausina. Ruokavälimuistiin tallentaminen on yleistä, koska lumikot tappavat usein itseään suuremman saaliin, mutta syövät vain muutaman gramman lihaa ateriaa kohti. Välimuisti on erityisen tärkeää imettäville naisille, joilla on sarjoja, koska imetys on niin energisesti kallista aikaa. Välimuistit on piilotettu pesän sisäänkäynnin ympärille, samoin kuin käymäläkohteet. Yksilö tuoksuu merkinnän den-sivuston ympärille käyttämällä peräaukonsa eritteitä. Kulmassa tai hätkähdyttynä peräaukon rauhaseritteitä voidaan purkaa, mikä vapauttaa haistavaa nestettä, joka voi estää antagonistia. Lumikot suorittavat myös toisinaan “lumikon sotatanssia”, joka on yleinen termi, jota käytetään kuvaamaan ajoittaista sarjaa hyppyjä ja käänteitä, joihin usein liittyy kuoren kaltaisia ​​ääniä, jäykkiä raajoja, kaareva selkä ja selkä- ja häntäkarvojen pystytys. On olemassa muutama hypoteesi miksi tämä 'tanssi' suoritetaan, mutta tällä hetkellä ei ole vankkaa tieteellistä näyttöä, joka selittäisi tämän käyttäytymisen. Yksi hypoteesi on, että sotatanssin uskotaan hämmentävän saalista ja antavan lumikolle metsästysedun, vaikka on tapauksia, joissa lumikot suorittavat tämän 'tanssin' yleisön puuttuessa. Kaikenikäiset lumikot esittävät tanssia, mutta se on yleisempää nuoremmilla yksilöillä, etenkin sisarustensa kanssa leikkivät sarjat.(Innes ja Hay, 1991; King ja Powell, 2007; King, et ai., 2001; Naughton, 2012; Sheffeld ja King, 1994)

  • Avainkäyttäytyminen
  • terricolous
  • päivittäinen
  • yöllinen
  • liikkuvuus
  • istuva
  • yksinäinen
  • hallitsevuushierarkiat
  • Alueen alueen koko
    0,2 - 1,0 km ^ 2
  • Keskimääräinen alueen koko
    6,0 km ^ 2

Home Range

Vähiten lumikot käyttävät saalilajien tai muiden eläintarhaeläinten jättämiä hylkeitä, ja ne säilyttävät alueen väliaikaisen pesäalueen ympärillä vain, jos jyrsijäkanta alueella on suuri. Rajat on merkitty vapauttamalla tuoksueritteitä peräaukon rauhasista, mutta alueiden välillä on huomattavaa päällekkäisyyttä. Miehet, jotka ovat hallitsevia, saapuvat naisen alueelle milloin tahansa. Yleensä jokaisella yksilöllä on oma määritelty alue, mutta joskus on päällekkäisyyksiä, koska miehillä on suurempi alueen koko kuin naisilla. Päällekkäisyyttä esiintyy myös silloin, kun lumikon väestötiheys on suuri tai johtuu määräävästä asemasta, jolloin yhden miehen alue kattaa toisen henkilön alueen. Tämän uskotaan johtuvan siitä, että hallitseva mies pystyy matkustamaan ilman konflikteja, toisin kuin alempi lumikko. Ei-hallitsevat lumikot ovat harvoin päällekkäisiä alueiden vuoksi vahvan alueellisuuden ja alemmalla tasolla olevien henkilöiden välisen taistelun vuoksi. Yleensä hallitseva uros on päällekkäinen muiden, sekä miesten että naisten kanssa. Alueen koko vaihtelee myös saaliiden tiheyden mukaan, jolloin suurempi saalistiheys johtaa pienempiin koti-alueisiin, koska saaliin löytämiseen tarvitaan vähemmän matka-aikaa.(King, 1975; Naughton, 2012; Sheffeld ja King, 1994)

Viestintä ja käsitys

Pienimmät lumikot ovat riippuvaisia ​​voimakkaasti hajujen muodostumisesta interspecifisen ja interspecifisen viestinnän suhteen, ja niiden tiedetään metsästävän 'nenällä' etsiessään saalista maanalaisista ympäristöistä. Vaikka hajuaistin uskotaan olevan tärkein aistinvara, lumikot käyttävät myös näköä ja kuuloa metsästyksen aikana. Vähiten lumikoilla on pitkät vibrissat ('poskiparta'), jotka voivat auttaa havaitsemaan tärinää ja suuntaamaan tilaa paikkakunnalla. Vankeudessa olleita lumpeita on nauhoitettu monilla äänillä: haukkuu, viheltää, sirisee, squeaking, squinkle ja trilling. Nämä äänet vaihtelevat vastauksena ärsykkeeseen. Hissing tulkitaan vastauksena pienempään uhkaan, kun taas sirinä on vastaus kiireellisempään uhkaan. Puristuksia syntyy, kun lumikko on kulmassa, ja hiljaisempien trillien uskotaan olevan tervehdyksiä äitien ja sarjojen välillä sekä myös sukulaisten tervehdyksiä. Sarjat ovat äänekkäitä, kommunikoidessaan äitinsä ja sisarustensa kanssa käyttäen piikkejä ja piippauksia.(Burn, 2008; King ja Powell, 2007; Naughton, 2012; Ylönen ym., 2003)

  • Viestintäkanavat
  • tuntoherkkä
  • akustinen
  • Muut viestintätilat
  • tuoksumerkit
  • Havaintokanavat
  • visuaalinen
  • tuntoherkkä
  • värähtelyt
  • kemiallinen

Ruokatottumukset

Vähiten lumikot, kuten monet muutkin mustelid lajeilla, on maine tappaa saalista paljon suurempia kuin he itse, ja sitten välimuistiin jäännökset. Vähiten lumikot ovat pitkälle erikoistuneita jyrsijöiden saalistajia, ja sellaisenaan ne ovat riippuvaisia ​​jyrsijälajeista ruoassa. Vähiten lumikot ovat kuitenkin opportunistisia syöttölaitteita, eivätkä ne unohda helppoa ateriaa, kuten porkkanaa. Kenttälehdet , puuhiiret ja pankin voles muodostavat suurimman osan vähäisimmän ruokalajin ruokavaliosta eteläisemmissä väestöryhmissä; melkein 100 prosenttia lumikon ruokavaliosta koostuu jyrsijöistä, jos niitä on runsaasti. Kun jyrsijöitä on niukasti, vähiten lumikot syövät myös lintujen munia, liskoja, sammakkoeläimiä, pieniä kaloja ja selkärangattomia. Jyrsijät, erityisesti kaulus lemings pohjoisilla arktisilla alueilla ovat elintärkeitä lumikon lisääntymismenestykselle. Vähitenirukoiden lisääntyminen on tiiviisti yhteydessä lemming-runsauteen, koska pohjoisilla pienimpiä populaatioita ei ole paljon muita saalilajeja. Lumikkojen pohjoisjoukot kiertävät ilmeisemmin kuin eteläisissä populaatioissa, koska lemmingsille asetetaan voimakkaita ruokavaatimuksia. vähiten lumikot populaatiot kuitenkin luonnollisesti huipentuvat ja laantuvat, vaikka saatavilla olisi vaihtoehtoisia ruokalähteitä, kuten eteläisempien alueiden populaatiot.(Andersson ja Erlinge, 1977; Day, 1968; King, 1975; King, et ai., 2001; Naughton, 2012; Sheffeld ja King, 1994; Sundell, 2003)

  • Ensisijainen ruokavalio
  • lihansyöjä
    • syö maanpäällisiä selkärankaisia
    • piscivore
    • syö munia
    • hyönteissyöjä
    • raadonsyöjä
  • Eläinruoat
  • linnut
  • nisäkkäät
  • sammakkoeläimet
  • matelijat
  • kalastaa
  • munat
  • Carrion
  • ötökät
  • Etsiminen käyttäytymistä
  • tallentaa tai kätkö ruokaa

Saalistaminen

Pienimpien lumikoiden kuolleisuusaste on korkein alkuvaiheessa, kun he ovat edelleen avuttomia pesissä. Nuorten kuolleisuus on yleistä käärmeiden ja ketujen saalistaessa, kun taas aikuisia pöllöt, kuten punaruskea pöllöt ja muut petolinnut, kuten haukat, kotkat ja haukat. Pienimmät lumikot voivat joutua myös muiden suurten lumihaukkojen, kuten ermiinit ja pitkähäntäiset lumikot . Pienimmät lumikot voivat torjua saalistustapahtumia käyttämällä naamioitunutta harjaansa sulautumaan substraatin ja aggressiivisen käyttäytymisen, kuten äänten ja puremisen, kanssa ja piiloutumalla turvakoteihin. Vähiten lumikot vapauttavat myös peräaukon rauhaset tai myskirauhaset, kun ne ovat hätkähdyttäviä tai peloissaan. Myskirauhasista peräisin olevat eritteet sisältävät voimakkaasti hajuisia rikkihappoyhdisteitä, dietaania ja diasiasyklopentaania, joiden uskotaan estävän saalistajien hyökkäykset, etenkin sellaiset, jotka riippuvat voimakkaasti hajuista.(Innes ja Hay, 1991; Naughton, 2012; Powell, 1973; Sheffeld ja King, 1994)

  • Petoeläinten mukautukset
  • salaperäinen

Ekosysteemiroolit

Vähiten lumilla, korkeasti koulutettuna jyrsijöiden saalistajana, on tärkeä rooli jyrsijäpopulaatioiden ylläpitämisessä tai aloittamisessa. Jyrsijöiden pyöräily on tärkeä osa tundran ekosysteemiä, ja erikoistuneet saalistajat, kuten vähiten lumikot, auttavat pitämään lemmingipopulaatiot kurissa. Lintulajit Uudessa-Seelannissa, jossa lintuja tuotiin vähiten, vaikuttavat kielteisesti petokalojen saalistukseen, etenkin maanasukkaisiinruskeat kiivit.(Feige, et al., 2012; Henttonen, 1987; King, et al., 2001)

Taloudellinen merkitys ihmisille: positiivinen

Vähiten lumikot ovat tehokkaita jyrsijöiden saalistajia. Saalistamalla jyrsijöitä, jotka voivat levittää tauteja, syödä taloudellisesti arvokkaita satoja ja aiheuttaa suuria omaisuusvahinkoja, ihmiset hyötyvät sekä taloudellisesti että terveydellisesti vähiten lumikoista. Eläintenloukuttajat voivat myös hyötyä, vaikkakaan ei voimakkaasti, vähiten lintuista, jotka on pyydetty sivusaaliina suuremmille turkiseläimille asetetuista ansista. Pienimmillä katkarapuilla ei ole merkittävää taloudellista arvoa Kanadassa, mutta joitain lumirenkaita käytetään vuorauksena ja leikkauksena vaatteissa, kuten ylellisissä takkeissa ja lapasissa.(Naughton, 2012; Sheffeld ja King, 1994)


punasiivinen mustarastas tieteellinen nimi

  • Positiiviset vaikutukset
  • ruumiinosat ovat arvokkaan materiaalin lähde
  • hallitsee tuholaisten populaatiota

Taloudellinen merkitys ihmisille: Negatiivinen

Vaikka vähiten lumia on syytetty hyökkäyksistä kotieläiminäkanojaja muiden lintueläinten karjasta, ei ole juurikaan näyttöä siitä, että vähiten lumikot saalistaisivat kotieläimiä.(Naughton, 2012)

Suojelun tila

Vaikka niitä ei pidetä harvinaisina Pohjois-Amerikassa, vähiten lumikot ovat yleisempiä Euroopassa ja Aasiassa, eikä niitä ole globaalisti uhattuna. Kokonaisuutena vähiten lumihiutaleiden populaatioita pidetään vakaina.(Tikhonov et ai., 2013)

Avustajat

Gina Campbell (tekijä), Manitoban yliopisto, Jane Waterman (toimittaja), Manitoban yliopisto, Leila Siciliano Martina (toimittaja), Animal Agents Staff.

Suosittu Eläimet

Lue Orycteropus aferista (aardvark) eläinagenttien kautta

Lue Eudyptes chrysolophuksesta (makaronipingviini) eläinlääkeaineista

Lue Micropteropus pusillus -bakteerista (Petersin kääpiöpaisutettu hedelmälepakko) eläinlääkeaineista

Lue Hypsiglena torquatasta (Night Snake) eläinagenttien kautta

Lue Allocebus trichotisista (karvainen korvainen kääpiölisko) eläinlääkeaineista