Mustela nigripesmustajalkainen fretti

Kirjoittanut Ken Briercheck ja Rebecca Ann Csomos

Maantieteellinen alue

HistoriallisestiMustela nigripesvaihteli Pohjois-Amerikan sisätiloissa Etelä-Kanadasta Pohjois-Meksikoon.Mustela nigripeson ainoa fretti, joka on kotoisin Pohjois-Amerikasta. Tänään,Mustela nigripesesiintyy luonnossa kolmessa paikassa, Koillis-Montanassa, Länsi-Etelä-Dakotassa ja Kaakkois-Wyomingissa. Kaikki kolme sijaintia ovat paikkoja, joihin ne on otettu uudelleen käyttöön alkuperäisten populaatioiden hävittämisen jälkeen.Mustela nigripespopulaatioita on myös seitsemässä eläintarhassa ja kasvatuslaitoksessa (Massicot 2000, Wilson & Ruff 1999, Nowak 1991, Hillman & Clark 1980).

  • Biogeografiset alueet
  • lähellä
    • syntyperäinen

Elinympäristö

Mustajalkaisia ​​frettejä löytyy Pohjois-Amerikan lyhyistä tai keskiruohoista ja mäistä. Jokainen fretti tarvitsee tyypillisesti noin 100-120 eekkeriä tilaa, jolla ruokitaan ruokaa. He asuvat preeriakoirien hylätyissä koloissa ja käyttävät näitä monimutkaisia ​​maanalaisia ​​tunneleita suojaan ja metsästykseen. Äiti, jolla on kolme pentua, tarvitsisi noin 140 hehtaaria selviytyäkseen (Massicot 2000, Nowak 1991).

  • Maanpäälliset biomit
  • savanni tai nurmi

Fyysinen kuvaus

Naaraspuolisten mustajalkaisten frettien paino vaihtelee 645-850 grammaan, kun taas urosten paino vaihtelee 915-1125 grammaa.Mustela nigripesvaihtelee pituudeltaan 380 - 600 mm (pää ja runko). Lineaarisissa mittauksissa urospuoliset mustajalkaiset fretit ovat yleensä 10% suurempia kuin naaraat. Turkin turkkiMustela nigripeson kellertävä, vaalea alapinta. Otsa, kuono ja kurkku ovat valkoisia; kun jalat ovat mustia. Silmien ympärillä havaitaan musta naamio, joka on hyvin määritelty nuorilla mustajalkaisilla freteillä (Massicot 2000, Wilson & Ruff 1999, Nowak 1991, Hillman & Clark 1980).




Havaijin munkki hylkeen elinympäristö

  • Muut fyysiset ominaisuudet
  • endoterminen
  • kahdenvälinen symmetria
  • Alueen massa
    645 - 1125 g
    22,73 - 39,65 oz

Jäljentäminen

Naiset tulevat sukupuolikypsiksi vuoden iässä. Siitoskausi kestää yleensä maaliskuuhun ja huhtikuuhun. Raskausaika on 35-45 päivää. Pentueet vaihtelevat 1-6 nuoresta, keskimääräisen pentueen koon ollessa 3,5 nuorta. Nuoret ovat kaivossa noin 42 päivää ennen kuin ne tulevat maanpinnalle. Kesäkuukausina heinä- ja elokuussa naiset ja heidän poikansa pysyvät yhdessä, syksyllä he erottuvat, kun nuoret fretit saavuttavat itsenäisyytensä. Naisilla freteillä on kolme paria mammaa. Fretit ovat seksuaalisesti dimorfisia, ja urokset ovat suurempia kuin naaras. Parittelukauden aikana naiset pyytävät aggressiivisesti miehiä. Mustajaloisilla freteillä on ilmiö, joka tunnetaan nimellä 'viivästynyt implantaatio', jossa hedelmöitetty muna alkaa kehittyä vasta, kun olosuhteet ovat sopivia tiineydelle (Massicot 2000, Wilson & Ruff 1999, Nowak 1991, Hillman & Clark 1980).

  • Tärkeimmät lisääntymisominaisuudet
  • gonokhorinen / gonokhoristinen / kaksoset (sukupuolet erillään)
  • seksuaalinen
  • Keskimääräinen jälkeläisten määrä
    3
    Ikä
  • Keskimääräinen tiineysaika
    43 päivää
    Ikä
  • Keski-ikä sukupuoli- tai lisääntymiskypsyydessä (nainen)
    Sukupuoli: nainen
    365 päivää
    Ikä
  • Keski-ikä sukupuolikypsyydessä (mies)
    Sukupuoli Mies
    365 päivää
    Ikä

Elinikä / pitkäikäisyys

Käyttäytyminen

Mustela nigripeson yöllinen. Mustajalkaiset fretit ovat aktiivisia enimmäkseen yöllä, ruuhka-aikoina iltahämärissä. Fretit vähentävät aktiivisuustasojaan talvella, joskus pysyvät maan alla jopa viikon ajan. Mustajalkaiset fretit ovat maanalaisia ​​eläimiä, jotka käyttävät preeriakoiran uria matkoihin ja suojaan. Fretit ovat yksinäisiä, lukuun ottamatta lisääntymiskautta, eikä miehiä osallistuta nuorten kasvatukseen. Mustajalkaiset fretit ovat myös alueellisia ja puolustavat aktiivisesti alueita muita samaa sukupuolta olevia kilpailijoita vastaan. Mustajalkaisia ​​frettejä pidetään valppaana, ketteränä ja utelias nisäkäs, ja niiden tiedetään osoittavan voimakkaita haju-, näkö- ja kuulohäiriöitä. He luottavat hajuaistiin (virtsaaminen, ulostaminen) ylläpitääkseen hallitsevuushierarkiansa ja auttaakseen jälkien jäljittämisessä yömatkojen aikana. Mustajalkaiset fretit ovat ääniäisäkkäitä, jotka huhuilevat ja sihisivät luonnossa pelätessään tai pelätessään (Massicot 2000, Wilson & Ruff 1999, Nowak 1991, Hillman & Clark 1980).


vauvan punainen vatsa musta käärme

  • Avainkäyttäytyminen
  • liikkuvuus

Viestintä ja käsitys

  • Havaintokanavat
  • tuntoherkkä
  • kemiallinen

Ruokatottumukset

Mustajalkaiset fretit luottavat ensisijaisesti preerikoiriin ruokaan. Joskus he syövät kuitenkin hiiriä, oravia ja muita pieniä eläimiä. Normaalisti yli 90% mustajalkaisen fretin ruokavaliosta koostuu preeriakoirista, joita metsästetään ja tapetaan urissaan. Mustajalkainen fretti kuluttaa tyypillisesti 50-70 grammaa lihaa päivässä. On havaittu, että mustajalkaiset fretit tappavat vain tarpeeksi syötävää, eikä varastoidun ruoan välimuisteja yleensä löydy (Massicot 2000, Wilson & Ruff 1999, Nowak 1991, Hillman & Clark 1980).

Taloudellinen merkitys ihmisille: positiivinen

Mustajalkaiset fretit auttavat hallitsemaan preeriakoirien populaatioita, joita pidetään joskus tuholaisina niiden kaivamisen vuoksi ja koska ne ovat zoonoosien, kuten bubonplakin, varastoina.

Taloudellinen merkitys ihmisille: Negatiivinen

Viljelijät pitävät mustajalkaisia ​​frettejä usein tuholaisina. Fretit ja preerikoirat käyttävät tunnelijärjestelmät aiheuttavat reikiä maahan karjan laidunmailla. Onneton karja astuu joskus näihin reikiin ja onttuu, minkä jälkeen ne on tuhottava.

Suojelun tila

Pohjois-Amerikan harvinainen nisäkäs. Mustavalkoisiin fretteihin on vaikuttanut voimakkaasti preeriakoirien tuhoaminen. Ranchers myrkytti preeriakoiria tuhoutumisen (tunnelointi ja ruokinta) takia. Preeriakoirien katoamisen myötä myös mustajalkaiset fretit. Numerot laskivat hämmästyttävään 31: een vuonna 1985, ja vuoteen 1987 mennessä ne olivat sukupuuttoon luonnossa. Alkuperäisestä 100 miljoonasta hehtaarista mustajalkaisen fretin elinympäristöstä on jäljellä vain 2 miljoonaa hehtaaria. Monet fretit tapettiin myös amerikkalaisten nurmialueiden kautta levinneessä koiran tautiepidemiassa.


suolaveden katkarapu tieteellinen nimi

Vankeissa pidettyjä jalostus- ja uudelleenasennusohjelmia on käynnissä useissa paikoissa Pohjois-Amerikassa (Massicot 2000)

Avustajat

Ken Briercheck (tekijä), Michiganin yliopisto-Ann Arbor, Rebecca Ann Csomos (tekijä), Michiganin yliopisto-Ann Arbor, Cynthia Sims Parr (toimittaja), Michigan-Ann Arborin yliopisto.

Suosittu Eläimet

Lue aiheesta Oncorhynchus clarkii Animal Agents

Lue Pseudocheirus peregrinus (yhteinen rengasfilee) eläinagentteista

Lue Larus atricillasta (naurulokki) eläinagenttien kautta

Lue Glossophaga soricinasta (Pallaksen pitkäkielinen lepakko) eläinlääkeaineista

Lue Aphredoderus sayanus (Pirate ahven) -eläinagentista

Lue aiheesta Sorex arcticus (arktinen heitto) eläinagenttien kautta