Mergus hammastettu-rintareppu

Kirjailija: Tanya Dewey

Maantieteellinen alue

Punarintaisilla sukulaisilla on holarktinen jakauma; niitä esiintyy koko pohjoisella pallonpuoliskolla. Punarintaisilla sukulaisilla on erilliset lisääntymis- ja talvehtimisalueet, vaikka ne limittyvät jonkin verran pohjoisilla, rannikkoalueilla. Amerikassa he kasvavat Alaskasta koko pohjoisessa, boreaalisessa Kanadassa merialueisiin ja Pohjois-Yhdysvaltoihin: Minnesota, Wisconsin, Michigan ja Maine. He lisääntyvät Grönlannissa ja Islannissa sekä Euraasiassa Färsaarilta, Irlannista ja Skotlannista Skandinavian, Pohjois-Venäjän ja Aasian kautta Siperiaan ja Kamtšatkan niemimaalle. Ne voivat myös lisääntyä Koillis-Kiinassa, Pohjois-Japanissa ja niin pitkälle etelään kuin Pohjois-Saksa, Baikal-järvi, Manchuria ja Okhotskin meri. Punarintaiset sulat talvehtivat rannikkoalueilla, kuten Atlantilla, Tyynellämerellä, Meksikonlahdella, Suurten järvien rannikoilla ja muilla suurilla sisävesiväylillä niin etelään kuin Pohjois-Meksiko Amerikoissa ja Itämerellä, Pohjoisella, Välimerellä, Mustalla, Kaspianmerellä, ja Aral Seas Euraasiassa. Joskus he vaeltelevat niin pitkälle etelään kuin Punaisenmeren osiin ja talvisin Havaijin saarille. Niitä esiintyy ympäri vuoden pohjoisilla rannikkoalueilla, kuten Islannissa, osissa Brittein saaria, Kaakkois-Alaskassa ja Aleuttien saarilla, Mainen ja Kanadan merialueiden rannikkoalueilla sekä Michiganin pohjoisimmalla ala-niemimaalla ja Michigan-järven pohjoisrannalla. .(Titman, 1999)

  • Biogeografiset alueet
  • lähes arktinen
    • syntyperäinen
  • palearktinen
    • syntyperäinen
  • Pohjoinen jäämeri
    • syntyperäinen
  • Atlantin valtameri
    • syntyperäinen
  • Tyyni valtameri
    • syntyperäinen
  • Välimeri
    • syntyperäinen
  • Muut maantieteelliset ehdot
  • holarktinen

Elinympäristö

Punainen-rinta-aita löytyy kosteikoista ja avoimista makean veden, murtoveden tai suolaveden rotuista niiden lisääntymis- ja talvehtimisalueilla. Jalostusalueella niitä esiintyy tundran ja boreaalialueilla. Talvella ja muuttoliikkeen aikana niitä esiintyy suojelluilla vesillä meren rannikolla sekä suurilla sisämaan järvillä ja jokilla, vaikka ne käyttävät myös nopeasti virtaavia jokia. Puna-rintaruokintayritykset löytävät ruokinta pääasiassa matalissa vesissä, joissa on kasvillisuutta, vaikka he syövät myös syvissä vesissä, kunhan niiden saalista on runsaasti.(Titman, 1999)

  • Elinympäristöalueet
  • leuto
  • suolavesi tai meri
  • makeanveden
  • Maanpäälliset biomit
  • tundra
  • taiga
  • metsä
  • Vesibiomit
  • järviä ja lampia
  • jokia ja puroja
  • rannikko-
  • murtovesi
  • Muut elinympäristön ominaisuudet
  • suisto

Fyysinen kuvaus

Punarintaiset sukat ovat suhteellisen suuria sukellus-ankkoja, joilla on pitkät, ohuet setelit, jotka on vuorattu hammastetuilla reunoilla, auttamaan saaliin vangitsemisessa. Miehet ovat suurempia kuin naiset. Pituudet vaihtelevat 51-64 cm ja painot 800-1350 g. Kasvatushöyhenessään urokset ovat värikkäimpiä, niillä on tummanvihreä pää, valkoinen kaulus, ruskeat pilkulliset rinnat, teräsharmaat kyljet ja vihertävän mustat selät, joita reunustaa valkoinen laastari. Sekä naisilla että miehillä on epäsymmetrinen höyhenpeite päänsä takana. Naaraat ovat kokonaisuudessaan harmahtavanruskeat, niissä on pieni valkoinen siipipalkki, valkeahko rinta harmailla täplillä ja pää on kaneliruskea. On huomaamaton valkoinen silmän rengas. Lasku ja jalat ovat punertavan oransseja ja setelissä on musta kärki. Naarashöyhenpeite pysyy samana koko vuoden ja kypsymättömät linnut muistuttavat naisia. Poikakaudella olevat miehet muistuttavat naisia, mutta niillä on leveämmät, valkoiset siipipalkit.(Titman, 1999)



  • Muut fyysiset ominaisuudet
  • endoterminen
  • homoioterminen
  • kahdenvälinen symmetria
  • Seksuaalinen dimorfismi
  • uros suurempi
  • uros värikkäämpi
  • Alueen massa
    800 - 1350 g
    28,19 - 47,58 oz
  • Alueen pituus
    51-64 cm
    20.08 - 25.20 tuumaa

Jäljentäminen

Punarintaiset sulat ovat kausiluonteisesti yksiavioisia, mutta on hyviä todisteita siitä, että parien ulkopuoliset kopulaatiot voivat olla usein. Parit voivat muodostua jo marraskuussa, mutta useimmat parisiteet muodostuvat kevätmuuton aikana maaliskuussa. Miehet houkuttelevat naisia ​​houkuttelemalla näyttöä ja soittamalla. Yleensä useat miehet näyttävät yhden naisen ympärillä yrittäen voittaa hänen suosionsa. Miehet pitävät päänsä lähellä kehoaan, kun harja on nostettuna ja lasku osoittaa ylöspäin, ja he tekevät sitten yhden kahdesta vaihtoehtoisesta näytöstä: '' pää ravistelu '' ja '' tervehdys ''. Pään tärinä tarkoittaa pään heiluttamista sivulta toiselle. Tervehdyksessä uros pudottaa laskun eteenpäin, sitten heiluttaa sitä nopeasti ylöspäin suoristaen niskaansa ja nostaen rinnan veden yläpuolelle, sitten rinta pudotetaan takaisin veteen, johon voi liittyä myös potkiminen. 'Yeow' -kutsua käytetään kurtun tervehdyksen näytön tervehdysosan aikana. Naiset käyttävät näyttöä, joka yllyttää miesten seurustelukäyttäytymistä ja tekee juoksevan liikkeen veden läpi, kun hän pitää laskua alaspäin.(Titman, 1999)

  • Astutusjärjestelmä
  • yksiavioinen
  • moniavioinen (särkymätön)

Punarintaiset sukulaiset ovat suhteellisen myöhäisiä kasvattajia. Parittuneet parit saapuvat lisääntymisalueille toukokuussa, muninta tapahtuu kesäkuun alussa lisääntymisalueen pohjoisimmissa osissa, siitos heinäkuussa ja pakenee syyskuusta lokakuuhun. Naiset valitsevat pesiä veden lähellä olevalla maalla, yleensä tiheässä kasvillisuudessa tai esineiden, kuten ajopuun tai lohkareiden, alla. Joko esine tai tiheät puun oksat tai ruoho muodostavat katon pesän päälle. Pesät ovat yleensä 23 metrin päässä vedestä, eivät koskaan yli 70 m. Naaraat aloittavat pesän kaaviona, mutta lisäävät vähitellen ruohoa ja höyheniä inkubaation edetessä. He munivat 5-24 beigeistä harmaaseen munaan (keskiarvo 9,5), munivat yhden munan joka toinen päivä. He alkavat inkuboida munia, kun viimeinen muna on munittu. Inkubointi kestää yleensä 30 - 31 päivää, nuoret kuoriutuvat synkronisesti. Nuori lentää 60-65 päivää kuoriutumisen jälkeen. Koska ne lisääntyvät suhteellisen myöhään, toiset kytkimet ovat epätodennäköisiä. Suurin osa punarintaisista sukulaisista pariutuu ensin kolmannen vuoden aikana, vaikka ne ovat kypsiä toisena vuonna.(Titman, 1999)


Kongon afrikkalainen harmaa elinikä

  • Tärkeimmät lisääntymisominaisuudet
  • iteroparous
  • kausittainen jalostus
  • gonokhorinen / gonokhoristinen / kaksoset (sukupuolet erillään)
  • seksuaalinen
  • munakas
  • Kasvatusväli
    Punarintaiset sukulaiset kasvavat kerran vuodessa.
  • Lisääntymisaika
    Punarintaiset sukulaiset lisääntyvät touko- ja kesäkuussa.
  • Kananmunia vuodessa
    5 - 24
  • Keskimääräinen munien määrä vuodessa
    9.5
  • Alueen aika kuoriutumiseen
    30-31 päivää
  • Kantama-ikä
    60-65 päivää
  • Alueen aika itsenäisyyteen
    7 (korkea) viikkoa
  • Alue-ikä sukupuoli- tai lisääntymiskypsässä (nainen)
    2-3 vuotta
  • Keski-ikä sukupuolikypsyydessä (nainen)
    3 vuotta
  • Alue-ikä sukupuoli- tai lisääntymiskypsässä (mies)
    2-3 vuotta

Naaraat hautovat munia ja hautoja ja hoitavat nuoria, kunnes he hylkäävät ne muutaman viikon kuluessa kuoriutumisesta. Miehet hylkäävät naiset pesässä pian sen jälkeen, kun hän alkaa hautoa munia.(Titman, 1999)

  • Vanhempien sijoitus
  • esisosiaalinen
  • esilannoitus
    • provisiointi
    • suojaava
      • Nainen
  • esikuoriutuminen / syntymä
    • provisiointi
      • Nainen
    • suojaava
      • Nainen
  • ennen vieroitusta / poikasia
    • suojaava
      • Nainen

Elinikä / pitkäikäisyys

Vanhin kirjattu punarintainen sukulainen oli 9 vuotta ja 4 kuukautta vanha. Naaras rekisteröitiin myös jalostukseen 8-vuotiaana. Kuten monet eläimet, useimmat punarintaiset suklaanpoikaset eivät selviydy ensimmäisen vuoden aikana. Jopa 50% poikasista kuolee altistumisen vuoksi kylmälle säälle, vielä 25% joutuu saaliiksi. Uskotaan, että noin 50% punarintaisista sukulaisista selviää muuttoliikkeestä ja talvesta lisääntyäkseen seuraavana vuonna.(Titman, 1999)

  • Elinikä
    Tila: villi
    9,33 (korkea) vuotta

Käyttäytyminen

Punarintaiset sulat ovat muuttolintuja, joilla on erilliset lisääntymis- ja talvehtimisalueet. Ne ovat aktiivisia päivällä ja ovat erittäin vedessä. Heillä on nopea, tehokas lento ja he voivat uida ja sukeltaa hyvin työntämällä itseään jaloillaan. Sukellukset voivat olla jopa 44 sekunnin pituisia ja ne voivat sukeltaa 9,2 metrin syvyyteen. He eivät voi kävellä hyvin, koska heidän jalkansa ovat niin kaukana kehosta. Punarintaiset sulat viettävät noin 50% herätysajastaan ​​ruokailutoimintaan, vaikka tämä vaihtelee saaliin saatavuuden mukaan. Ne ovat erittäin sosiaalisia ja nähdään tyypillisesti ryhmissä, lukuun ottamatta lisääntymisaikaa, jolloin parit erottuvat pariutumaan ja pesivät. He muuttavat pienissä 5-15-ryhmissä, mutta syksyllä muuttoliikkeessään ne voivat kokoontua jopa 15000-ryhmiin. Ne eivät puolusta alueita edes pesintäkauden aikana. Punarintaiset sukulaiset yhdistävät myös muita lintuja sekä ruokinta- että pesintäalueilla.(Titman, 1999)

  • Avainkäyttäytyminen
  • lentää
  • luontainen
  • päivittäinen
  • liikkuvuus
  • muuttoliike
  • Sosiaalinen

Home Range

Punarintaiset sukulaiset ovat ahkeria eivätkä puolustaa alueita. Naaraat palaavat pesään alueelle, jolla heidät on kuoriutunut.(Titman, 1999)

Viestintä ja käsitys

Punarintaiset sukulaiset käyttävät visuaalisia näyttöjä ja äänitteitä seurustelurituaaleissaan. He tuottavat myös hälytyspuheluja, jotka kuulostavat 'garr' tai 'grack'. Miehet tuottavat rumpuäänen siipien kanssa kopulaation aikana.(Titman, 1999)

  • Viestintäkanavat
  • visuaalinen
  • akustinen
  • Havaintokanavat
  • visuaalinen
  • tuntoherkkä
  • akustinen
  • kemiallinen

Ruokatottumukset

Punarintaiset sulat syövät pääasiassa pieniä kaloja (10-15 cm pitkiä) ja äyriäisiä. Heidän ruokavalionsa koostuu yleensä yli 75% pienistä kaloista, alle 25% äyriäisistä ja muista vesieläimistä, kuten hyönteisistä, matoista ja sammakkoeläimistä. He näyttävät suosivan ruokintaa matalassa vedessä, mutta he metsästävät kaikkialla, missä saalista on runsaasti. Puna-rintaiset suklaat ruokkivat monin eri tavoin. He kelluvat pinnalla katsellen veden alla, kun he menevät, he sukeltavat syvään tai matalaan veteen etsimään saalista tai he sukeltavat muodostumassa muiden punarintaisten sukulaisten kanssa karjan saalista varten. Tämä osuuskunnan ruokintastrategia voi olla erittäin tehokas, ja se on havaittu, kun jalostamot metsästävät lampaanpohjan minnows . Muita edullisia kalasaaliita ovat killifishes , kiinni , Atlantin lohi , sculpins , silli ja heidän munansa, lohimunat , hopeasivut jasinisilmäinen silli.(Titman, 1999)

  • Ensisijainen ruokavalio
  • lihansyöjä
    • piscivore
  • Eläinruoat
  • sammakkoeläimet
  • kalastaa
  • munat
  • vesi- tai merimatot
  • vesieläinten äyriäiset

Saalistaminen

Laaja valikoima saalistajia ruokkii punarintaisten sukulaisten munia ja poikasia tavalliset korpit , suuret mustatakaiset lokit , silakkalokit , lois-jaegerit ja minkki . Aikuiset ovat ottaneet suuria sarvipöllöjä jagyrfalcons. Ne voi myös ottaa punaiset ketut ja luminen pöllöt .(Titman, 1999)

  • Petoeläinten mukautukset
  • salaperäinen

Ekosysteemiroolit

Puna-rintalasta ovat tärkeitä pienten kalojen saalistajia kosteikkojen elinympäristöissä. Useat lintulajit käyttävät hyväkseen sitä, että punarintaiset merikotkat laittavat kalan saaliin veden pinnalle, kun he etsivät ruokaa. Lumiset egregit , Bonaparten ja rengaslasitut lokit odottaa pinnalla nappaamaan kaloja, jotka ovat pelästyneet sukulaisten ruokinnasta. Punarintaiset sukulaiset houkuttelevat myös alueita, joilla lokkeja ruokkivat koulukaloja.(Titman, 1999)

Puna-rintaimppuihin loistaa vähintään 60 erilaista loismataa, mukaan lukien Eustrongylidit lajeja, jotka voivat aiheuttaa kuolemantapauksia. Niitä loisivat myös ektoparasiitit, kuten täitä ( Anaticola crassicornis , Anatoecus dentatus , Anatoecus icterodes ,Holomenopon loomisi, Pseudomenopon lajit ja Trinoton querquedulae ).(Titman, 1999)

Mutualistiset lajit
Kommensaali- / loislajit
  • sukkulamatot ( Eustrongylidit lajit)
  • kasvot ( Anaticola crassicornis )
  • kasvot ( Anatoecus dentatus )
  • kasvot ( Anatoecus icterodes )
  • kasvot (Holomenopon loomisi)
  • kasvot ( Pseudomenopon lajit)
  • kasvot ( Trinoton querquedulae )

Taloudellinen merkitys ihmisille: positiivinen

Punarintaisia ​​sukiapoja metsästetään toisinaan, mutta ne eivät ole yleisiä riistalintuja.(Titman, 1999)

  • Positiiviset vaikutukset
  • ruokaa

Taloudellinen merkitys ihmisille: Negatiivinen

Punarintaiset sulat ovat joskus kiinnostuneita kalan hautomoista ja muista kaupallisista kalankasvatusohjelmista sekä tärkeistä lohen kutuvirroista. Joskus vainotaan, koska he ovat saalistaneet lohen parr (nuori lohi).(Titman, 1999)

  • Negatiiviset vaikutukset
  • satotuhooja

Suojelun tila

Punarintaisilla sukulaisilla on laaja levinneisyys ja suuri populaatio, niitä ei pidetä tällä hetkellä uhattuna. Joitakin populaatioita voi kuitenkin uhata kosteikkojen tuhoutuminen sekä torjunta-aineiden ja lyijyn aiheuttama saastuminen. Niitä pyydetään myös kalaverkkoihin melko usein.(Titman, 1999)

Muut kommentit

Mergus lajien kanssa Lophodytes cucullatus (konepellit) liittyvät läheisimmin kultasilmiin ( Bucephala ) ja smews ( Mergellus albellus ).(Titman, 1999)


evästeiden leikkurin hain hampaat

Avustajat

Tanya Dewey (tekijä), eläinagentit.

Suosittu Eläimet

Lue Branta leucopsiksesta (parran hanhi) eläinlääkeaineista

Lue Abrocoma boliviensis -bakteerista (bolivian chinchilla rot) Animal Agents -sivustolta

Lue Araneus diadematus -eläinagentista

Lue Pantherophis guttatusista (punainen maissikäärme) eläinlääkeaineista

Lue Myiopsitta monachuksesta (munkin papukaija) eläinlääkeaineista

Lue Charadrius pecuariusista (Kittlitzin kynsi) eläinagentteista