Carpodacus mexicanushouse peippo

Kirjoittanut Tanya Dewey; Kirschbaum Curry; Janice Pappas

Maantieteellinen alue

Kotimaisten peippojen alkuperäinen alue ulottuu Oregonista, Idahosta ja Pohjois-Wyomingista Kaliforniaan, New Mexico ja Meksikoon, itään Nebraskan, Kansasin ja Teksasin länsiosiin. 1940-luvulla tuotiin talon peippoja lähelle Long Islandia, New Yorkia. Useiden vuosien ajan selviytyessään väestöstä vakiintui lopulta ja se on levinnyt kaikkialle Yhdysvaltojen rannikon itäosaan. Niitä esiintyy nyt Etelä-Kanadasta etelään Meksikonlahdelle, itäisellä rannikolla ja niin pitkälle länteen kuin Mississippi-joki. Näistä äskettäin perustetuista itäisistä populaatioista on sittemmin tullut muuttavia, ja nyt ne viettävät talvet Yhdysvaltojen eteläosissa. Talon peippoja on myös tuotu Havaijin saarille.(Farrand Jr., 1988; Hill, 1993; Palmer ja Fowler, 1975)

  • Biogeografiset alueet
  • lähellä
    • otettu käyttöön
    • syntyperäinen
  • valtamerisaaret
    • otettu käyttöön

Elinympäristö

Yhdysvaltojen itäosassa talonpintaiset ovat erittäin mukautuvia kaupunki- ja esikaupunkialueisiin. Itse asiassa niitä esiintyy melkein yksinomaan alueilla, joilla on rakennuksia ja nurmikoita. Niitä löytyy myös avoimesta autiomaasta ja autiomaasta, laiduntavasta, tammen savannista, rannikkoalueista ja avoimista havumetsistä Länsi-Yhdysvalloissa, niiden alkuperäisalueella.(Farrand Jr., 1988; Hill, 1993)

  • Elinympäristöalueet
  • leuto
  • maanpäällinen
  • Maanpäälliset biomit
  • autiomaa tai dyyni
  • savanni tai nurmi
  • metsä
  • pensaikkametsää
  • Muut elinympäristön ominaisuudet
  • kaupunkimainen
  • esikaupunki
  • maatalous

Fyysinen kuvaus

Talon peippot ovat pieniä laululintuja. Keskimääräinen aikuinen on 14 cm pitkä ja painaa 19-22 g. Niiden siivet ovat noin 8,4 cm pitkät ja hännät noin 6,6 cm pitkät. Naiset ovat noin 1,3 cm lyhyempiä kuin urokset. Miehillä on ruusu-vaaleanpunainen kurkku ja lonkat. Heillä on punainen viiva silmissään, selkä on kevyesti punaisia, heidän vatsansa on valkeaa ja ruskeaa, ja niillä on ruskean raidalliset siivet, sivut ja hännät. Naaraat ovat yleisesti ruskehtavia, mutta niillä voi olla myös hieman vaaleanpunaisia ​​värejä. Nuoret talonpintaiset näyttävät samanlaisilta kuin aikuiset naiset.



Talon peippoja voidaan sekoittaa violetteihin peippoihin. Purppuran peippojen yläosissa on punertavampi väri, eikä niitä ole raitoja vatsaan.

Talon peippojavoidaan sekoittaa violetit peippot . Violettien peippojen yläosissa on punertavampaa väriä, eikä niitä ole raitoja vatsaan (Farrand, Jr. 1988).(Farrand Jr., 1988; Palmer ja Fowler, 1975)

  • Muut fyysiset ominaisuudet
  • endoterminen
  • kahdenvälinen symmetria
  • Seksuaalinen dimorfismi
  • uros suurempi
  • sukupuolet värjätty tai kuvioitu eri tavalla
  • uros värikkäämpi
  • Alueen massa
    19 - 22 g
    0,67 - 0,78 oz
  • Keskipituus
    14 cm
    5,51 tuumaa
  • Keskimääräinen aineenvaihdunnan nopeus
    0,3108 wattia
    Ikä

Jäljentäminen

Talon peippo on sosiaalisesti yksiavioista. Kasvatusparit alkavat muodostua talvella, mikä huipentuu paribondeihin, jotka on perustettu juuri ennen pesimäkauden alkua. Miehet osallistuvat seurustelunäyttelyyn, joka tunnetaan nimellä 'perholento', jolloin he nousevat 20-30 metriin ja liukuvat sitten hitaasti ahvenen laulamaan kovaa jatkuvaa kappaletta. He harjoittavat myös seurusteluruokintaa ja puolisoiden vartiointia. Naiset näyttävät suosivan miehiä, joilla on kirkkaanvärinen höyhenpeite. Punainen höyhenen väri liittyy suoraan karotenoidipitoisten ruokien nauttimiseen. Kirkkaanpunainen väri voi täten osoittaa uroksen hyviä kilpailu- ja ravintokykyjä, mikä tekee heistä toivottavan parin.(Hill, 1990; Hill, 1993)

  • Astutusjärjestelmä
  • yksiavioinen

Talon peippo kasvaa maaliskuusta elokuuhun. Pari voi asettaa jopa 6 kytkintä yhden pesintäkauden aikana, vaikka tyypillisesti korkeintaan kolme näistä kytkimistä johtaa nuoriin. Naaras rakentaa pesiä, jotka ovat matalia kuppia, jotka on rakennettu ruohoista, hiuksista tai muista saatavilla olevista kuiduista. Pesät on rakennettu salvoharjaksi, suolaharjaksi, vuorimahonkiksi, kaktuksiksi, puuontteiksi, rakennuksiksi, puiden oksille tai linturuutuihin. Naaras munii 3-6 sinertävää tai vihertävänvalkoista munaa, jotka ovat täplikkäät mustalla lähellä suurta päätä. Jokainen muna painaa noin 2,4 g ja kestää 12–17 (yleensä 13 tai 14) päivää. Naaras tekee kaiken inkubaation ja poimii maustepoikia jatkuvasti ensimmäisten päivien ajan kuoriutumisen jälkeen. Molemmat vanhemmat ruokkivat poikasia ja poistavat ulosteen pussit pesästä syömällä niitä. Pesäkkeet poistuvat pesästä 12-19 päivää kuoriutumisen jälkeen. Uros jatkaa poikasten ruokintaa määrittelemättömän ajan (luultavasti enintään inkubointijakson ajan), kun taas naaras rakentaa uuden pesän ja asettaa seuraavan munimisen.

Sen jälkeen, kun nuorten talon peippo muodostaa suuret parvet, jotka kokoontuvat ruokalähteisiin. Nämä nuoret peippot pystyvät lisääntymään ensi keväänä.(Palmer ja Fowler, 1975)

  • Tärkeimmät lisääntymisominaisuudet
  • iteroparous
  • kausittainen jalostus
  • gonokhorinen / gonokhoristinen / kaksoset (sukupuolet erillään)
  • seksuaalinen
  • munakas
  • Kasvatusväli
    Siitospariskunta voi antaa jopa 6 munakytkintä yhdessä kesässä.
  • Lisääntymisaika
    Talon peippo kasvaa maaliskuusta elokuuhun.
  • Kananmunia vuodessa
    3-6
  • Keskimääräinen munien määrä vuodessa
    4
    Ikä
  • Alueen aika kuoriutumiseen
    12-17 päivää
  • Keskimääräinen kuoriutumisaika
    13,5 päivää
  • Kantama-ikä
    12-19 päivää
  • Alue-ikä sukupuoli- tai lisääntymiskypsässä (nainen)
    1–1 vuotta
  • Alue-ikä sukupuoli- tai lisääntymiskypsässä (mies)
    1–1 vuotta

Ainoastaan ​​naiset inkuboivat ja pesivät pesässä. Miehet tuovat ruokaa naispuoliselle naiselle, mutta he eivät osallistu nuorten välittömään hoitoon vasta muutama päivä kuoriutumisen jälkeen, jolloin molemmat vanhemmat alkavat intensiivisen pesimien ruokinnan. Kun poikaset lähtevät pesästä, uros jatkaa tyypillistä ruokintaa poikasilla, kun taas naaras alkaa rakentaa pesää seuraavalle haudolle.

  • Vanhempien sijoitus
  • altricial
  • esilannoitus
    • provisiointi
    • suojaava
      • Nainen
  • esikuoriutuminen / syntymä
    • suojaava
      • Nainen
  • ennen vieroitusta / poikasia
    • provisiointi
      • Uros
      • Nainen
    • suojaava
      • Uros
      • Nainen
  • ennen itsenäisyyttä
    • provisiointi
      • Uros

Elinikä / pitkäikäisyys

Talon peippojatiedetään elävän jopa 11 vuotta ja 7 kuukautta luonnossa, vaikka todennäköisesti elävät paljon lyhyempää elämää.

Käyttäytyminen

Talon peippo on aktiivinen päivällä. Ne eivät ole alueellisia. Itse asiassa ne pesivät usein läheisessä yhteydessä ja esiintyvät yleensä pieninä ryhminä tai parvina. Ryhmissä miehet ja naiset muodostavat yleensä hallitsevuushierarkiat, joissa naiset ovat tyypillisesti hallitsevia miehiin nähden. Talonpinteet eivät kulkeudu suurimmaksi osaksi valikoimaa. Jotkut itäisen Yhdysvaltojen populaatiot kuitenkin muuttavat talvella lämpimämmille alueille.

  • Avainkäyttäytyminen
  • lentää
  • päivittäinen
  • liikkuvuus
  • muuttoliike
  • istuva
  • Sosiaalinen
  • hallitsevuushierarkiat

Home Range

Tällä hetkellä meillä ei ole tietoa tämän lajin koti-alueista.

Viestintä ja käsitys

Talon peippo käyttää ääniä ja visuaalisia vihjeitä kommunikointiin. Puhelut koostuvat kweat- tai weet-äänistä, ja niitä käytetään usein tapana pitää yhteyttä perämiehen kanssa. Talon peippojen laulu kuvataan hurmioivaksi marmoriksi, mutta se ei ole yhtä rikas kuin violettien peippojen laulu. Suurin osa miesten laulamista tapahtuu muutaman ensimmäisen tunnin aikana auringonnousun jälkeen ja muutaman tunnin ennen auringonlaskua. Miehet laulavat, kun pesää rakennetaan vartioimaan naista. He laulavat myös seurusteluruokinnassa sekä itämis- ja poikasten aikana. Naiset laulavat seurusteluruokinnan tai parittelun aikana. Talon peippo kommunikoi myös visuaalisten vihjeiden, kuten höyhenen värin ja vartalon asennon avulla.(Farrand Jr., 1988; Hill, 1990; Palmer ja Fowler, 1975)

  • Viestintäkanavat
  • visuaalinen
  • tuntoherkkä
  • akustinen
  • Havaintokanavat
  • visuaalinen
  • tuntoherkkä
  • akustinen
  • kemiallinen

Ruokatottumukset

Nämä linnut syövät melkein yksinomaan jyviä, siemeniä, silmuja ja hedelmiä. Syötyjä yleisiä siemeniä ovat ohdake, voikukka, auringonkukka ja misteli. Loppukesällä hedelmät, kuten kirsikat ja mulperinmarjat, ovat suosikkejaan. Talonpintaiset syövät myös kukkaosia ja syövät joskus hyönteisiä, kuten kovakuoriaisten toukkia ja kasvien täitä, mutta niitä voidaan syödä vahingossa siementen kanssa.


mitä emydidae-kilpikonnat syövät

Toisin kuin muut suvun peippot Carpodacus , talon peippo tekee rehua maassa. Kun ruokitaan avoimilla alueilla, talon peippo mieluummin lähellä on korkeita ahvenia ja / tai ruokkii suurina parvina.

Talonpintaiset juovat kauhamalla vettä laskuunsa ja kallistamalla päänsä taaksepäin. Peippojen täytyy tyypillisesti juoda vähintään kerran päivässä.(Hill, 1993; Palmer ja Fowler, 1975)

  • Ensisijainen ruokavalio
  • kasvissyöjä
    • frugivore
    • jyväsyöjä
  • Eläinruoat
  • ötökät
  • Kasviruoat
  • siemenet, jyvät ja pähkinät
  • hedelmiä
  • kukat

Saalistaminen

Aikuisten talon peippoja ovat yleisimmin saalistaneet kotikissat , Cooperin haukat ja teräväkarvaiset haukat . Pesupetoeläimiä ovat sinitöyhtönärhet , tavalliset kamppailut , tavalliset varikset , itäiset pikkuoravat , ketun oravia , rotat , skunks , käärmeet, pesukarhu ja kotikissat .

Talon peippojavälttää saalistajia ensisijaisesti valppauden avulla. Yhdessä ruokkivat ryhmät hyötyvät siitä, että monet ihmiset tarkkailevat aktiivisesti saalistajia.(Hill, 1993)

Ekosysteemiroolit

Talon peippojaovat tärkeitä siementen saalistajia ja levittäjiä. Myös talon peippo tarjoaa ruokalähteen petolinnuille, käärmeille ja muille saalistajille.

  • Ekosysteemivaikutukset
  • levittää siemeniä

Taloudellinen merkitys ihmisille: positiivinen

Talon peippojaovat tervetulleita vierailijoita takapihan lintujen ruokintalaitoksiin. Ne tarjoavat paljon iloa niille, jotka pitävät laulustaan ​​ja läsnäoloaan ilmoituksena kevään saapumisesta.

Taloudellinen merkitys ihmisille: Negatiivinen

Talon peippo voi vahingoittaa hedelmätarhoja, mukaan lukien persikoiden, aprikoosien, luumujen, kirsikoiden ja nektariinien viljely.

  • Negatiiviset vaikutukset
  • satotuhooja

Suojelun tila

Talon peippojaovat yleisiä kaikkialla. Maailmanlaajuisesti on arviolta 21 000 000 talon peippoa. Tätä lajia ei ole tällä hetkellä suojattu, paitsi Yhdysvaltain muuttolintusopimuksella, joka kieltää näiden lintujen sieppaamisen tai pitämisen ilman lupaa.

Muut kommentit

Talojen peippoilla on ollut väestönvaihteluita sidekalvotulehduksen ja rokkainfektioiden seurauksena eikä saalista. Peippo, jolla on tämä tauti, voidaan tunnistaa turvonneista, vuotaneista tai karkeista silmistä. Mykoplasmainen sidekalvotulehdus johtaa usein kuolemaan. Tätä tautia voidaan vähentää varmistamalla, että lintujen syöttölaitteet ovat puhtaat.(Palmer ja Fowler, 1975)

Avustajat

Tanya Dewey (tekijä), eläinagentit.

Kari Kirschbaum (tekijä, toimittaja), Animal Agents.

Janice Pappas (tekijä), Michiganin yliopisto-Ann Arbor.

Suosittu Eläimet

Lue Allocebus trichotisista (karvainen korvainen kääpiölisko) eläinlääkeaineista

Lue Carduelis psaltria (pienempi kultasäike) eläinlääkeaineista

Lue Callipepla gambeliista (Gambelin viiriäinen) eläinagenttien kautta

Lue Piranga olivacea (scarlet tanager) -eläinagentista

Lue Larus philadelphiasta (Bonaparten lokki) eläinagentteista