Buteo jamaicensisred-pyrstö haukka

Kirjailija: Tanya Dewey ja Delena Arnold

Maantieteellinen alue

Punahännät ovat kotoisin vain Lähi-Amerikan alueelta. Niitä on kaikkialla Yhdysvalloissa ja Kanadassa sekä Meksikossa ja Keski-Amerikassa. Monet linnut ovat asukkaita ympäri vuoden, vaikka kaukana pohjoisen linnut muuttavat syksyn aikana etelään paeta ankarasta talvesta.

  • Biogeografiset alueet
  • lähellä
    • syntyperäinen

Elinympäristö

Punahäntäiset haukat asuvat monenlaisissa elinympäristöissä monilla korkeuksilla. Nämä elinympäristöt ovat tyypillisesti avoimia alueita, joissa on hajanaisia, kohonneita ahvenia, ja niihin kuuluvat pensaikkojen aavikko, tasangot ja vuoristoiset niityt, maatalouspellot, laitumet, kaupunkipuistot, epätasaiset havu- ja lehtipuumetsät sekä trooppiset sademetsät. Punahäntäiset haukat rakentavat mieluummin pesänsä metsän reunalle, metsäisiin aita-riveihin tai suuriin puihin, joita ympäröivät avoimet alueet.(Preston ja Beane, 1993)

  • Elinympäristöalueet
  • leuto
  • trooppinen
  • maanpäällinen
  • Maanpäälliset biomit
  • autiomaa tai dyyni
  • savanni tai nurmi
  • metsä
  • sademetsä
  • pensaikkametsää
  • Muut elinympäristön ominaisuudet
  • kaupunkimainen
  • esikaupunki
  • maatalous
  • rantaviivaa

Fyysinen kuvaus

Punahäntäisten haukkojen pituus on 48-65 senttimetriä. Heidän siipiensa pituus on noin 4 jalkaa eli 122 senttimetriä. Naiset ja miehet ovat ulkonäöltään samanlaisia, mutta naiset ovat 25% suurempia kuin miehet. Tällainen seksuaalinen dimorfismi, jossa naaraat ovat miehiä suurempia, on yleistä petolinnuilla. Massan raportoidaan 795 - 1224 grammaa, massa vaihtelee sukupuolen, vuodenajan ja maantieteellisen mukaan. Punahäntäiset haukat vaihtelevat vaalean kastanjanruskeasta tummanruskeaan. Heidän vatsansa on kevyempi kuin muu keho, ja sen yli on tumma nauha. Aivo (nokan juuressa oleva pehmeä iho), jalat ja jalat ovat kaikki keltaisia. Häntä on ruskehtavan punainen, ja juuri tämä piirre antaa punahäntäisille haukoille heidän nimensä.



Kypsymättömät punahäntäiset haukat näyttävät samanlaisilta kuin aikuiset, mutta ... Kypsymättömillä on myös kellertävän harmaat silmät, jotka muuttuvat tummanruskeana aikuisina.

Siellä on vähintään 14 alalajiaButeo jamaicensis. Nämä alalajit erotetaan toisistaan ​​niiden värien ja erojen perusteella, missä ne lisääntyvät ja viettävät talven.(Preston ja Beane, 1993)

  • Muut fyysiset ominaisuudet
  • endoterminen
  • kahdenvälinen symmetria
  • polymorfinen
  • Seksuaalinen dimorfismi
  • naaras suurempi
  • Alueen massa
    795 - 1224 g
    28,02 - 43,14 oz
  • Alueen pituus
    45-65 cm
    17.72 - 25.59 tuumaa
  • Keskimääräinen siipien kärkiväli
    122 cm
    48,03 tuumaa

Jäljentäminen

Punahäntäiset haukat alkavat yleensä lisääntyä kolmen vuoden iässä. He ovat yksiavioisia ja parittelevat saman henkilön kanssa monien vuosien ajan. Itse asiassa punahännät muuttavat yleensä kavereita vain, kun heidän alkuperäinen kaveri kuolee. Seurustelun aikana mies ja nainen nousevat yhdessä ympyröissä, lentojen kesto on vähintään 10 minuuttia. Parittelu tapahtuu yleensä näiden lentojen jälkeen. Uros ja nainen laskeutuvat ahvenelle ja piristävät toisiaan. Naaras kallistuu sitten eteenpäin, jolloin uros voi kiinnittää hänet. Kopulaatio kestää 5-10 sekuntia.(Preston ja Beane, 1993)

  • Astutusjärjestelmä
  • yksiavioinen

Punahäntäiset haukkapesät ovat yleensä halkaisijaltaan 28-38 tuumaa. Niitä käytetään joskus useita vuosia, ja ne voivat olla jopa 3 metriä korkeita. Sekä uros että naaras rakentavat pesän korkeaan puuhun, 4-21 metriä maanpinnan yläpuolelle. Jos puita on niukasti, ne rakennetaan joskus kallion reunoille tai keinotekoisille rakenteille, kuten rakennuksille. Pesät on rakennettu oksista ja vuorattu kuorella, männynpuikoilla, maissintuhoilla, kuorilla, varrilla, haapankissoilla ja muulla pehmeällä kasviaineella. Tuoretta kuorta, oksia ja männynneuloja sijoitetaan pesään koko pesintäkauden ajan pesän pitämiseksi puhtaana. Pöllöt kilpailevat punahäntäisten haukkojen kanssa pesäpaikoista. Jokaisen lajin tiedetään tappavan poikia ja tuhoavan toisen munat yrittäessään ottaa pesäkkeen.

Naaras munii 1–5 munaa huhtikuun ensimmäisen viikon aikana. Munat munitaan suunnilleen joka toinen päivä ja inkuboidaan 28-35 päivää. Molemmat vanhemmat inkuboivat munia. Miehet saattavat viettää vähemmän aikaa hautomossa kuin naiset, mutta tuovat ruokaa naiselle, kun hän on pesällä. Nuoret kuoriutuvat 2–4 päivän kuluessa, ja heillä on altrialta kuoriutumista. Pesästysvaiheessa naaras kasvattaa poikia, ja uros antaa suurimman osan ruoasta naiselle ja poikasille. Naaras ruokkii poikasia repimällä ruokaa pieniksi paloiksi. Poikaset alkavat poistua pesästä 42–46 päivän kuluttua. Nuori jakso kestää jopa 10 viikkoa, jonka aikana poikaset oppivat lentämään ja metsästämään.(Preston ja Beane, 1993)

  • Tärkeimmät lisääntymisominaisuudet
  • iteroparous
  • kausittainen jalostus
  • gonokhorinen / gonokhoristinen / kaksoset (sukupuolet erillään)
  • seksuaalinen
  • lannoitus
  • munakas
  • Kasvatusväli
    Punahäntäiset haukat kasvavat joka kevät.
  • Lisääntymisaika
    Kasvatus tapahtuu keväällä.
  • Kananmunia vuodessa
    1-5
  • Keskimääräinen munien määrä vuodessa
    3
    Ikä
  • Alueen aika kuoriutumiseen
    28-35 päivää
  • Keskimääräinen kuoriutumisaika
    30 päivää
  • Kantama-ikä
    42--46 päivää
  • Alueen aika itsenäisyyteen
    10 (korkea) viikkoa
  • Keski-ikä sukupuoli- tai lisääntymiskypsyydessä (nainen)
    3 vuotta
  • Keski-ikä sukupuoli- tai lisääntymiskypsyydessä (nainen)
    Sukupuoli: nainen
    730 päivää
    Ikä
  • Keski-ikä sukupuolikypsyydessä (mies)
    3 vuotta
  • Keski-ikä sukupuolikypsyydessä (mies)
    Sukupuoli Mies
    730 päivää
    Ikä

Molemmat vanhemmat inkuboivat munia. Miehet saattavat viettää vähemmän aikaa hautomossa kuin naiset, mutta tuovat ruokaa naiselle, kun hän on pesällä. Äskettäin kuoriutuneet poikaset ovat altricialia (avuttomia). Pesästysvaiheessa naaras kasvattaa poikia, ja uros antaa suurimman osan ruoasta naiselle ja poikasille. Naaras ruokkii poikasia repimällä ruokaa pieniksi paloiksi. Poikaset alkavat poistua pesästä 42–46 päivän kuluttua. Poistuessaan pesästä nuoret punahäntäiset haukat pysyvät yleensä yhdessä paikassa lähellä vanhempiaan. He alkavat lentää noin 3 viikkoa sen jälkeen, kun he ovat ensin lähteneet pesästä, ja alkavat saada omaa ruokaa 6-7 viikkoa sen jälkeen. Heistä tulee täysin riippumattomia vanhemmistaan ​​noin kymmenen viikkoa pakenemisen jälkeen, noin 112--116 päivän ikäisinä.(Preston ja Beane, 1993)


valkohäntäpeuran kani faktoja

  • Vanhempien sijoitus
  • altricial
  • esilannoitus
    • provisiointi
    • suojaava
      • Nainen
  • esikuoriutuminen / syntymä
    • provisiointi
      • Nainen
    • suojaava
      • Uros
      • Nainen
  • ennen vieroitusta / poikasia
    • provisiointi
      • Uros
      • Nainen
    • suojaava
      • Uros
      • Nainen
  • ennen itsenäisyyttä
    • provisiointi
      • Uros
      • Nainen
    • suojaava
      • Uros
      • Nainen

Elinikä / pitkäikäisyys

Punahännät ovat suhteellisen pitkäikäisiä lintuja. Vaikka monet näistä linnuista kuolevat nuorina (suurin osa elää alle kaksi vuotta), muutamat ensimmäiset vuodet selviävät voivat elää monta vuotta. Vanhin tiedossa oleva villi punahäntäkukka eli vähintään 21,5 vuotta. Vankeudessa punahännät ovat asuneet vähintään 29,5 vuotta.(Preston ja Beane, 1993)

  • Elinikä
    Tila: villi
    29,5 (korkea) vuotta
  • Elinikä
    Tila: vankeus
    29,5 (korkea) vuotta
  • Keskimääräinen elinikä
    Tila: villi
    346 kuukautta
    Lintujen nauhoituslaboratorio

Käyttäytyminen

Punahäntäiset haukkaparit pysyvät yhdessä vuosia samalla alueella. Nämä linnut ovat hyvin alueellisia ja puolustavat alueita, joiden koko on 0,85-3,9 neliökilometriä, riippuen alueen ruokamäärästä, ahvenista ja pesäkkeistä. Naaras on yleensä aggressiivisempi kumppani pesän ympärillä, kun taas uros puolustaa aggressiivisemmin alueen rajoja. Linnut nousevat alueelleen, enimmäkseen kirkkaina päivinä, etsimällä tunkeilijoita. Punahäntäiset haukat ovat päivittäin (aktiivisia päivällä).(Preston ja Beane, 1993)

  • Avainkäyttäytyminen
  • arboreaalinen
  • lentää
  • päivittäinen
  • liikkuvuus
  • muuttoliike
  • alueellinen
  • Alueen alueen koko
    1,3 - 5,2 km ^ 2

Home Range

Kotialueiden koot vaihtelevat 1,3: sta 5,2 neliökilometriin. Punahäntäisen haukkakotialueiden koko vaihtelee elinympäristön laadun, yksilön sukupuolen ja vuodenajan mukaan.(Preston ja Beane, 1993)

Viestintä ja käsitys

Aikuiset punahäntäiset haukat huutavat niin kutsutun hevosen kee-eeee-arrr. Sitä kuvataan usein kuulostavan kuin höyry pilli. Tämän puhelun pituus ja äänenvoimakkuus vaihtelevat punahäntäisen haukan iän, sukupuolen ja maantieteellisen alueen mukaan.

Nuoret punahäntäiset haukat kommunikoivat vanhempiensa kanssa tekemällä pehmeitä, matalia 'piippaavia' ääniä. Vanhetessaan he kuulostavat syventävänsä sävyään ja ovat yleensä nälän ääniä.

Punahäntäiset haukat kommunikoivat myös kehon kielellä. Aggressiivisessa asennossa punahäntäisen haukan runko ja pää pidetään pystyssä ja höyhenet seisovat. Haukin pää on alhaisempi maahan ja höyhenet ovat sileät. Punahäntäiset haukat näyttävät myös monia ilmakäyttäytymisiä. Lohkopisarassa seurustelun aikana he lyövät alas yrittäen koskettaa toisiaan kipuillaan. Aaltoileva lento on ylös- ja alaspäin suuntautuva liike, jota käytetään pääasiassa alueellisessa näytössä. Lopuksi sukellusnäytössä lintu suorittaa jyrkän sukelluksen. Tämä on myös alueellinen näyttö.

Punahäntäisillä haukoilla on poikkeuksellisen innokas näkö, mikä antaa heille mahdollisuuden havaita saaliiden liikkeet suurilla etäisyyksillä.

  • Viestintäkanavat
  • visuaalinen
  • akustinen
  • Havaintokanavat
  • visuaalinen
  • tuntoherkkä
  • akustinen
  • kemiallinen

Ruokatottumukset

Punahäntäiset haukat ruokkivat monenlaista saalista käyttäen voimakkaita kynsiä aseina. Kahdeksankymmentä-kahdeksankymmentäviisi prosenttia heidän ruokavaliostaan ​​koostuu pienistä jyrsijät . Nisäkkäät yhtä suuret itäiset Cottontail-kanit voidaan myös ottaa. Matelijat ja muut linnut muodostavat muun ruokavalion. Uros punasiiviset mustalinnut ovat yleinen saalis, koska ne ovat niin näkyviä vartioimalla pesiään. Punahäntäiset haukat tekevät suurimman osan metsästyksestään ahvenelta. Niiden ei tiedetä varastoivan ruokaa.(Preston ja Beane, 1993)

  • Ensisijainen ruokavalio
  • lihansyöjä
    • syö maanpäällisiä selkärankaisia
  • Eläinruoat
  • linnut
  • nisäkkäät
  • matelijat

Saalistaminen

Aikuiset punahäntäiset haukat ovat suuria pelottavia lintuja, ja niillä on vain vähän saalistajia. Suurin osa tämän lajin saaliista esiintyy munissa ja poikasissa. Suuret sarvipöllöt ovat punahäntäisten haukkojen poikasten tunnettuja saalistajia. Corvids tunnetaan munien ja poikasten saalistajat.(Preston ja Beane, 1993)

  • Tunnetut saalistajat

Ekosysteemiroolit

Punahäntäillä haavoilla on tärkeä rooli paikallisissa ekosysteemeissä auttamalla hallitsemaan pienten nisäkkäiden populaatioita, mukaan lukien jyrsijät ja kanit. Ne tarjoavat myös elinympäristön joillekin pienille lintulajeille, mukaan lukien talon varpuset , jotka elävät aktiivisissa punahäntäisissä haukkapesissä.

Punahäntäillä haavoilla on antagonistiset suhteet moniin lintulajeihin. Jotkut pienemmistä lintulajeista haukkoja. Punahäntäiset haukat varastavat myös saalista, ja muut suuret linnut, mukaan lukien, ovat varastaneet saaliin kultakotkat , kalju kotkat ja ferruginous haukat .(Preston ja Beane, 1993)

  • Ekosysteemivaikutukset
  • luo elinympäristön
Kommensaali- / loislajit

Taloudellinen merkitys ihmisille: positiivinen

Punahäntäiset haukat auttavat maanviljelijöitä syömällä hiiriä, myyröitä ja muita jyrsijöitä, jotka häiritsevät heidän satoaan.

  • Positiiviset vaikutukset
  • hallitsee tuholaisten populaatiota

Taloudellinen merkitys ihmisille: Negatiivinen

Punahäntäisten haukkojen ei tiedetä olevan kielteisiä vaikutuksia ihmisiin.

Suojelun tila

Punahännät ovat laajentaneet maantieteellistä kantaansa viimeisen sadan vuoden aikana. Laajentuminen johtuu todennäköisesti epätasaisen metsän ja avoimien alueiden lisääntyvästä elinympäristöstä. Kun nämä alueet täyttyvät metsillä tai avautuvat kokonaan, punahäntäisten haukkojen elinympäristön määrän odotetaan vähenevän.

Suurimmat uhat punahäntäpopulaatioille ovat tällä hetkellä ampuminen, törmäykset autojen kanssa ja ihmisten puuttuminen pesimistoimintaan. Lyijymyrkytystä sisältävien elintarvikkeiden syöminen lyijymyrkytyksessä tappaa myös useita punahäntäisiä haukkoja vuosittain.

Punahännät on suojattu Yhdysvaltain muuttolintulaissa ja CITES-sopimuksen liitteessä II.(Preston ja Beane, 1993)

Muut kommentit

Albinismi on suhteellisen yleistä punahännillä.

Punahännäisten haukkojen katsotaan olevan merkki onnesta Mescalero Apache -perinteessä (Louie Chavez, henkilökohtainen viestintä).

Avustajat

Tanya Dewey (tekijä), eläinagentit, Kari Kirschbaum (toimittaja), eläinagentit.

Delena Arnold (tekijä), Michiganin yliopisto-Ann Arbor.

Suosittu Eläimet

Lue Ambystoma maculatumista (täplikäs salamanteri) eläinagentteista

Lue aiheesta Cophosaurus texanus (Greater Earless Lizard) eläinagenttien kautta

Lue Euderma maculatumista (täplikäs lepakko) eläinagentteista

Lue Trachypithecus phayreista (Phayren lehti-apina) eläinagenttien kautta

Lue Eulemur fulvus (ruskea lisko) eläinlääkeaineista

Lue Chelonia mydas (vihreä kilpikonna) eläinagentteista