Bombina orientalis

Kirjailija Todd Szcodronski

Maantieteellinen alue

Bombina orientalislöytyy Koillis-Kiinasta (Heilongjiangin, Hebein, Shandongin, Anhuin ja Lianoningin maakunnat). Näitä rupikonnia löytyy myös Koreasta, Thaimaasta ja Etelä-Japanista (Kiushiu ja Tsushima saaret).Bombina orientalisesiintyy myös Venäjän Primoryen ja Khabarovskin alueilla.(Kuzmin ja Vredenburg, 2003)

  • Biogeografiset alueet
  • palearktinen
    • syntyperäinen
  • itämainen
    • syntyperäinen

Elinympäristö

Itämaiset palovammaiset rupikonnat käyttävät useita erilaisia ​​elinympäristöjä. He elävät korkeilla korkeuksilla kuusi-, mänty- tai lehtipuumetsissä, jokilaaksoissa, suoisissa pensaissa ja avoimissa niityissä.Bombina orientalisasuu eri vesityypeissä tai niiden ympäristössä, mukaan lukien seisova ja juokseva vesi järvissä, lammet, suot, purot, lähteet, jopa lätät ja ojat. Tyypillisesti tämä laji pysyy suhteellisen lähellä vettä, mutta loppukesällä niitä esiintyy jopa muutaman sadan metrin päässä vedestä.(Kuzmin ja Vredenburg, 2003)

  • Elinympäristöalueet
  • leuto
  • maanpäällinen
  • makeanveden
  • Maanpäälliset biomit
  • metsä
  • Vesibiomit
  • järviä ja lampia
  • jokia ja puroja
  • väliaikaiset altaat
  • Kosteikot
  • suo
  • suolla
  • kirja
  • Muut elinympäristön ominaisuudet
  • rantaviivaa

Fyysinen kuvaus

Itämaiset palovammaiset rupikonnat ovat selkäpuolella tummansävyisiä, vaihtelevat ruskeanharmaasta kirkkaan vihreään. Kun selkäpinta on värjätty elävämmin, tyypillisesti esiintyy myös tummia pisteitä. Vatsan pinta on kirkkaanvärinen, yleensä tummilla pisteillä loistavien puna-oranssien tai keltaisten verkkokuvioiden päällä (tästä syystä nimi `` tulipaloinen ''). Oppilaat ovat kolmiomaisia. Iho on peitetty tuberkulloilla (syyliä) lukuun ottamatta vatsan pintaa, jossa tuberkuleja esiintyy vain kloakan lähellä (suolen päätyosa). Suvun kolmesta lajista Bombina , Itämaiset tulivatsakärpäset ovat korostuneimpia tuberkuleja. Eläimen vatsanpuoleiset tuberkulat ovat koholla ja akuutteja, joskus tuntuu teräviltä neulilta. Näillä rupikonnailla ei ole tärykalvoa.(Hickman et ai., 2003; Kuzmin ja Vredenburg, 2003; Miller, 2002)



Naiset ovat yleensä miehiä suurempia. Lisääntymiskauden aikana miehillä kehittyy ensimmäisen ja toisen sormen hartiatyyny, niillä on enemmän tuberkuloottista ihoa ja paksummat käsivarret.(Kuzmin ja Vredenburg, 2003; Miller, 2002)

  • Muut fyysiset ominaisuudet
  • ektoterminen
  • heteroterminen
  • kahdenvälinen symmetria
  • Varo myrkyllistä
  • Seksuaalinen dimorfismi
  • naaras suurempi
  • sukupuolet muotoiltu eri tavalla
  • Alueen pituus
    3,5-8 cm
    1.38 - 3.15 tuumaa

Kehitys

Itämaiset palo-vatsa-rupikonna-naaraat munivat munia 3-45 ryhmissä. Nämä klusterit talletetaan 7-10 päivän välein. kytkimen koko on 38-257 munaa. Tyypillisesti munia munitaan upotetuille kasveille lähellä veden reunaa. Munat kuoriutuvat 3-10 päivän kuluttua. Ensimmäisen kuoriutumista seuraavan viikon aikana pienet toukat imevät keltuaisen pussinsa. Itämaisissa tulipaloisissa rupikonnissa on kidusrako vatsan pinnalla, joka ulottuu ulospäin, tätä kidusrakoa kutsutaan spiracleiksi. Noin 6–8 viikon kuluttua takajalat ja keuhkot alkavat muotoutua. 10-14 viikon kuluttua tadpolien pituus on noin 3,5 cm ja ne alkavat muuttua. 12. viikon jälkeen ne alkavat nousta vedestä ja menettävät hännänsä. Muutos aikuiseksi rupikonnaksi kestää noin 5 kuukautta.(Kuzmin ja Vredenburg, 2003; Miller, 2002)

  • Kehitys - elinkaari
  • metamorfoosi

Jäljentäminen

Miehet kurkistavat naisia ​​soittamalla jatkuvasti matalassa vedessä kelluessaan. Parittelupuhelu kuulostaa kuorelta ja kestää noin kaksitoista sekuntia. Miehet istuvat ja kroovat, kunnes nainen lähestyy parittelua.(Miller, 2002)

Luonnossa lisääntymispaikoilla on usein enemmän miehiä kuin naisia, joskus jopa kymmenen miestä jokaista naista kohden. Odottavat urokset hyppää ohikulkevien rupikonnien taakse toivoen, että se on nainen. Miehet hyppäävät väistämättä toisten miesten päälle. Kohde-uros päästää voimakkaan krookan osoittamaan virheen. Kun nainen kohdataan, uros ja naaras menevät runsaasti. Naaraat uivat ympäriinsä uros riippuen ja hedelmöittävät munia munien aikana.(Miller, 2002)

  • Astutusjärjestelmä
  • moniavioinen (särkymätön)

Lannoituksen jälkeen munien hyytelökerrokset imevät vettä ja turpoavat. Munat pysyvät tässä hyytelötilassa kuoriutumiseen saakka. Kasvatus alkaa keväällä lämpenevällä säällä ja jatkuu koko kesän. Kasvatus tapahtuu toukokuusta elokuun puoliväliin munien kuoriutumisen jälkeen 3-10 päivän kuluttua. Suurin kuoriutuminen tapahtuu kesäkuussa ja heinäkuussa. Naaraat pystyvät asettamaan useamman kuin yhden kytkimen vuodessa. He tallettavat 38-257 munaa annoksina 3-45 munaa 7-10 päivän välein. Vankeudessa lisääntymiskausi alkaa viileän talvijakson jälkeen simuloidulla sateella.(Hickman et ai., 2003)


eläin, joka näyttää kanilta, jolla on lyhyet korvat

  • Tärkeimmät lisääntymisominaisuudet
  • iteroparous
  • kausittainen jalostus
  • gonokhorinen / gonokhoristinen / kaksoset (sukupuolet erillään)
  • seksuaalinen
  • lannoitus
    • ulkoinen
  • munakas
  • Kasvatusväli
    Jalostusta voi tapahtua useita kertoja vuoden aikana.
  • Lisääntymisaika
    Kasvatus tapahtuu koko lämpimän kauden, toukokuusta elokuun puoliväliin.
  • Jälkeläisten kantama
    38 - 257
  • Alueen aika kuoriutumiseen
    3-10 päivää

Bombina orientalistoukat kuoriutuvat 3-10 päivää muninnan jälkeen. Ei ole suoraa vanhempien hoitoa. Nuoret jätetään kuoriutumisensa jälkeen itselleen. Naiset voivat epäsuorasti vaikuttaa poikiensa kehitykseen vaihtelemalla munien ympäristöä ja energiainvestointeja muniin. Munan koko ja veden lämpötila ovat kaksi tällaista tekijää. Kylmässä vedessä suuremmista munista kehittyneiden toukkien kunto oli parempi kuin pienistä munista. Lämpimässä ympäristössä pienistä munista kehittyneiden toukkien kunto oli parempi kuin suurista munista.(Kaplan, 1992)

  • Vanhempien sijoitus
  • ei vanhempien osallistumista
  • esilannoitus
    • provisiointi
    • suojaava
      • Nainen

Elinikä / pitkäikäisyys

Bombina orientalisvoi elää enintään 30 vuotta vankeudessa. Enimmäiskestävyyden luonnossa arvioidaan olevan 20 vuotta.('Oriental Fire-bellied Toad', 2004)

Käyttäytyminen

Itämaiset palovammatlepotilassa syyskuun lopusta huhtikuun loppuun tai toukokuun loppuun. He hibernoituvat 1-6 henkilön ryhmissä, yleensä maalla mätänneiden puiden, kivipinojen ja lehtien sisällä, mutta joskus puroissa. Ne ovat tyypillisesti aktiivisia päivällä.(Kuzmin ja Vredenburg, 2003)

  • Avainkäyttäytyminen
  • terricolous
  • suolainen
  • luontainen
  • päivittäinen
  • liikkuvuus
  • istuva
  • lepotila
  • yksinäinen

Home Range

Vankeudessa itämaiset palovammaiset rupikonnat ovat aggressiivisia ja alueellisia. Kotialueita luonnossa ei tunneta. Luonnon väestötiheys voi saavuttaa 8 yksilöä neliömetriä kohdealueensa keskiosassa.(Kuzmin ja Vredenburg, 2003; Miller, 2002)

Viestintä ja käsitys

Äänitteet ovat ensisijainen viestintämuoto, ja niitä käytetään enimmäkseen parittelukauden aikana. Itämaisilla palovammaisilla rupikonnilla on pehmeä, musiikillinen kutsu, joka kuulostaa kapenevalta 'oop ... oop ... ooop'. Miehet kähtelevät houkutellakseen naisia ​​ja varoittaakseen muita miehiä väärästä identiteetistä.(Miller, 2002)

Kuten useimmat sammakot ja rupikonnat, itämaiset palovammat käyttävät näköä ensisijaisesti saaliin havaitsemiseksi.(Miller, 2002)

  • Viestintäkanavat
  • visuaalinen
  • akustinen
  • Muut viestintätilat
  • kuorot
  • Havaintokanavat
  • visuaalinen
  • tuntoherkkä
  • akustinen
  • kemiallinen

Ruokatottumukset

Itämaiset palovammat, kuten useimmat sammakot ja rupikonnat, havaitsevat saaliin ensisijaisesti liikkeen kautta. He odottavat kärsivällisesti saaliinsa lähestyvän ja hyökkäävät nopeasti kiinni saaliinsa. Toukkina itämaiset tulivatsakärpäset kuluttavat levää, sientä, detritusta, kasveja ja alkueläimiä. Aikuisina heidän ruokavalionsa koostuu maaperän selkärangattomista, mukaan lukien matot, nilviäiset ja hyönteiset.(Kuzmin ja Vredenburg, 2003)

  • Ensisijainen ruokavalio
  • lihansyöjä
    • hyönteissyöjä
    • nilviäissyöjä
  • Eläinruoat
  • ötökät
  • maanpäälliset ei-hyönteiset niveljalkaiset
  • nilviäiset
  • maanpäälliset matot
  • Kasviruoat
  • levät
  • Muut elintarvikkeet
  • sieni
  • detritus
  • mikrobit

Saalistaminen

Tärkeimmät saalistajatBombina orientalisovat lintuja ja suurempia vesieläimiä. Itämaiset tulipalaiset rupikonnat ovat myrkyllisiä syödä, ja kun ne ovat uhattuina, niillä on unkenreflex-niminen ryhti. He kääntävät selkänsä ja kaarevat piikit. Niiden alapuolella olevat loistavat varoituspisteet varoittavat potentiaalisia saalistajia myrkyllisyydestä ja voivat estää saalistajan. Heidän tylsänvärinen selkänsä tarjoaa täydellisen naamioinnin sulautumaan asumaan mudaisiin vesiin.('The Oriental Fire-bellied Toad', 2004; Kuzmin ja Vredenburg, 2003)

  • Petoeläinten vastaiset mukautukset
  • aposemaattinen
  • salaperäinen
  • Tunnetut saalistajat
    • isommat saalistajat ( Linnut )

Ekosysteemiroolit

Itämaiset tulipalaiset rupikonnat saalistavat maan selkärangattomia, ja lintulajit ja suuremmat vesieläimet saalistavat niitä.

Taloudellinen merkitys ihmisille: positiivinen

Bombina orientalison suosittu rupikonnaeläin eksoottisessa lemmikkikaupassa. Ne ovat kestäviä eläimiä, joilla on pitkä elinikä.(Miller, 2002)

  • Positiiviset vaikutukset
  • lemmikkikauppa

Taloudellinen merkitys ihmisille: Negatiivinen

Bombina orientalison myrkyllinen laji, vaikka se onkin suosittu lemmikkinä. Heidän ihotoksiininsa ei ole myrkyllistä ihmisen iholle, mutta on haitallista, kun sitä hierotaan silmiin, suuhun tai rikkoutuneeseen ihoon. Kädet on pestävä huolellisesti ennen käsittelyä ja sen jälkeen. Itämaisten palovammaisten konnojen käsittely voi aiheuttaa silmien kutinaa ja nenää.(Miller, 2002)

  • Negatiiviset vaikutukset
  • vahingoittaa ihmisiä
    • Varo myrkyllistä

Suojelun tila

Bombina orientalisei tällä hetkellä pidetä uhanalaisena lajina.(Kiinan lajien tietojärjestelmä, 2003; Kuzmin ja Vredenburg, 2003; Miller, 2002)


laaja siivekäs haukka-alue

Muut kommentit

Äärimmäisessä vaarassaBombina orientalisvoi erittää niin paljon myrkkyä, että koko keho peittyy saippuavaahdolla.()

Avustajat

Tanya Dewey (toimittaja), Animal Agents.

Todd Szcodronski (tekijä), University of Michigan-Ann Arbor, Phil Myers (toimittaja), Zoologian museo, University of Michigan-Ann Arbor.

Suosittu Eläimet

Lue aiheesta Ophiothrix fragilis (common brittlestar) eläinlääkeaineista

Lue Sigmodon hispidus (hispid puuvillarotta) eläinagentteista

Lue Actias lunasta eläinagenttien kautta

Lue Anolis carolinensisista (vihreä anoli) eläinagentteista

Lue Hapalochlaena maculosasta eläinagentteista

Lue Tadarida brasiliensis -eläimestä (brasilialainen vapaata häntää) Animal Agents -sivustolta